Va passar al… juliol de 1893

La Primitiva d’Alcoi al certàmen de bandes de música de la Fira de Juliol. València -1893 

La Música Primitiva d’Alcoi es prepara per a participar a la setena edició del certàmen de bandes de música de la Fira de Juliol a València, amb altres setze bandes. A més, en el seu viatge a la capital ha previst altres actes: tocarà a Santa Catalina i al Palau Arquebisbal davant l’arquebisbe Sancha i els seus convidats entre els que’s contava Canalejas. També per les nits tocarà amb molt d’èxit al pavelló del Circulo Valenciano.

Juan Cantó ve de Madrid per a possar-se al capdavant de la Música, el triom sembla fàcil, però el primer premi no arriba… un anònim diu que Cantó no és el director titular i que la banda no té prous músics per estar a la máxima categoría.

La premsa de l’època ens guía en la reconstrucció dels fets d’allò que s’ha quedat a la memòria col.lectiva com «el pleit del certàmen».

Continúa llegint

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: