Els fills de Carlos Palacio donen el llegat del compositor a l’ Institut Valencià de la Música

L’ Institut Valencià de la Música publicava ahir  a la seua web la noticia de la recepció del llegat del compositor alcoià Carlos Palacio per part dels seus fills.

L’entitat pública constituirà un fons a partir de la donació que inclou més de vuitanta partitures, textos de conferències, retalls de premsa, vinilos, cd’s i la correspondència particular amb Alberti, Otero, Buero Vallejo o l’associació de compositors russos.

La cessió es produeix en l’any que es commemora el centenari de la defunció de Palacio, que ha motivat altres iniciatives com la presentació de l’edició crítica de la suite España en mi corazóna càrrec de la pianista Marisa Blanes.

Carlos Palacio (Alcoi, 1911-París, 1997) va estudiar música en la seua ciutat natal i en la capital francesa, on es va exiliar després de la guerra, encara que va realitzar visites esporàdiques a la Unió Soviètica, on es va publicar la referida suite en 1970.

Segons l’especialista Luciano González Gimeno, «Palacio sempre va tenir a Espanya en el seu cor», sentiment que va condicionar «una poètica musical del més alt misticisme elegíac.

González assegura que el compositor «es va impregnar de l’emoció ibèrica i va conèixer els corrents més avançats, com el impressionisme destil·lat en les obres de Mompou i el neoclasicisme que tant va agradar a Falla en l’obra d’Ernesto Halffter».

Marisa Blanes, Luciano González, Andrés Ruiz, Ricardo Senabre, i Enrique Téllez van estar els ponents del  Simposi Nacional sobre Carlos Palacio  celebrat el passat 17 de setembre a Vil·la Vicenta i dirigit per Àngel Lluís Ferrando va organitzar el CAEHA  a qui agraïm les fotografíes que incloem.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s