La Glòria: La Festa per La Vella (I)

La festa per la VellaDuna Valor Ferrer nos cuenta el acto de la Glòria

 

Empieza la serie de entregas «La Festa per la Vella» con el acto de la Glòria contado por nuestra clarinetista Duna Valor Ferrer. Desde aquí, agradecerle mucho su colaboración y su rapidez para ofrecernos el texto puntualmente.

 

«Aquest passat diumenge 20 d’abril la Glòria Oficial ha encetat els actes de les festes de Moros i Cristians del 2014. Un sol radiant i un ambient multitudinari ha acompanyat l’acte que molts esperaven des de ja fa mesos.

Com ja ve sent tradició, la Unió Musical d’Alcoi ha obert l’acte amb la interpretació de l’Himne de Festes, arrancant seguidament la festa amb el pasdoble L’Alcoià. Després, li ha tocat el torn al bàndol moro de la ma del seu Sergent Carlos Mateo, el qual ha fet gaudir a tots els assistents amb una emotiva arrancà degut a que és el seu últim any en el càrrec. La Societat Musical Nova d’Alcoi ha interpretat Als Llaneros Dianers, pasdoble dedicat a la filà amb la qual Carlos farà la diana per ser la del Capità Moro.

Foto: Duna Valor
Foto: Sara Soler

Continuant l’acte,  la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi ha acompanyat al bàndol cristià amb Mateo Martín com a Sergent. A diferencia de la resta d’anys, la Primitiva ha arrancat amb Un Moble Més i ha baixat el carrer Sant Nicolau amb Mi Barcelona, al contrari del que es habitual.

Al finalitzar l’acte, ha tingut lloc la ja tradicional mascletada a la Plaça d’Espanya, deixant pas a un mes ple de colors, rialles, il·lusió i festivitat que esperen de bona gana tots els alcoians».

 

Foto: Vicente Pastor
Foto: Vicente Pastor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: