El projecte operístic de Joan Valls i Amando Blanquer

L’article sobre aquesta troballa apareix al volum 5 de la revista «Ítaca» que es presenta a Alcoi el dijous 29 de gener per Àngel Lluís Ferrando

Joan Valls, Gregorio Casasempere i Amando Blanquer a l'estrena de "Tres cançons sentimentals" al 1975
Joan Valls, Gregorio Casasempere i Amando Blanquer a l’estrena de «Tres cançons sentimentals» al 1975

PMB. El dijous 29 de gener es presenta a les 20 h. al Centre Cultural Ovidi Montllor el volum 5 de la revista de filologia editada per la Universitat d’Alacant «Ítaca», en la qual apareix un article escrit pel musicòleg i director de La Primitiva Àngel Lluís Ferrando.

 En aquest article es parla de «Jofré», el projecte d’una òpera amb llibret de Joan Valls Jordà i música d’Amando Blanquer que es va començar a gestar al 1965. L’òpera constava de tres actes, el segon dels quals estava dividit en dos quadres. La troballa, feta pel mateix Ferrando,  consisteix en el mecanoscrit del primer acte que es troba al fons Joan Valls de l’Arxiu Municipal. El fet de trobar aquest document ens dóna a conéixer un text inèdit del poeta alcoià sobre una obra de la qual no es coneixia la seva existència ni desenvolupament inconclús, llevat referències verbals del propi Blanquer en la mort de Valls el 1989.

>Joan Borja, Paco Agulló i Àngel Lluís Ferrando
Joan Borja, Paco Agulló i Àngel Lluís Ferrando (Foto: pagina66)

A l’acte de presentació participen també, juntament amb Ferrando, el director de la revista Joan Borja i l’escriptor alcoià Francesc Gisbert, autor d’entre altres, «Misteris, S.L.» o «Des de la foscor».

És Titol.lat Superior en Harmonia, Contrapunt, Fuga, Composició i Instrumentació, Direcció de Cors, i Direcció d’Orquestra. També es titol.lat en Piano, Viola, Clarinet, Llenguatge Musical, Transposició i Acompanyament. – See more at: http://www.musicafestera.com/autors/mullor-grau-rafael#sthash.aje8kkyh.dpuf
És Titol.lat Superior en Harmonia, Contrapunt, Fuga, Composició i Instrumentació, Direcció de Cors, i Direcció d’Orquestra. També es titol.lat en Piano, Viola, Clarinet, Llenguatge Musical, Transposició i Acompanyament. – See more at: http://www.musicafestera.com/autors/mullor-grau-rafael#sthash.aje8kkyh.dpuf

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: