XXV Aniversari de «Les Xiques d’Apolo»

Una sèrie d’actes lúdics i culturals aniran succeint al llarg de l’any per a celebrar aquest simpàtic aniversari

Xiques ApoloPMB. El periòdic «Información» es fa ressò d’aquest aniversari en una entrevista realitzada per Maribel Vicedo, membre de La Nova, el qual es celebrarà amb un seguit d’activitats durant tot l’any com un «ensayo» popular, concerts, exposicions fotogràfiques, etc. de les quals anirem informant puntualment.

 L’anècdota de «Les Xiques d’Apolo» arranca el 1990, quan part de l’elenc femení de la banda de llavors com Esperanza Calabuig, Georgina Miralles, Reme Ibáñez, Sara Tecles, Irene Pérez, Zulima Verdú o la prematurament difunta Ana Linares decideixen menjar totes juntes el Dia dels Musics davant d’una banda majoritàriament de components masculins.

 

Les Xiques d'Apolo al 2012 (Foto. Arxiu)
Les Xiques d’Apolo al 2012 (Foto. Arxiu)

Aquest dinar sorgit de forma inesperada i improvisada, i en companyia d’un educant menor d’edat que també assistia per instint maternal de les xiques, el qual va donar lloc a la figura de la «mascota», es va anar consolidant. Tres anys després del primer dinar, van tindre la feliç idea de guardonar a companys masculins de la banda amb uns premis amb forma d’ou: el d’or, plata i broze, reconeixent al més bonic, al que millor es porta amb les xiques i al que més «emprenya», respectivament. En l’esmorzar del Diumenge de Rams, es realitza les preparacions del lliurament dels premis per a que els agraciats vinguen convidats tots a prendre café en el «Dinar de les Xiques d’Apolo» i rebre el premi en un acte d’amistat i companyerisme tal com elles diuen: «No és un acte sexista ni separatista, tan sols és una mostra d’amistat, companyerisme i germanor cap als nostres companys de faristol, germans, marits i fills «.

Una respuesta a «XXV Aniversari de «Les Xiques d’Apolo»»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: