Vicente Pascual Pastor, l’esplendor de l’arquitectura

Es celebra el cicle de conferències «Coneixent la nostra història» sobre l’arquitecte alcoià en el 150 aniversari del seu naixement

pascualPMB. Vicente Pascual Pastor,  juntament amb l’arquitecte contestà Timoteo Briet,  són considerats els pares del modernisme alcoià. Nascut al 1865, es celebra un cicle de conferències  sobre la seua vida i obra la propera setmana al Círculo Industrial (1), organitzat pel CAEHA i l’Ajuntament d’Alcoi. El cicle es composa de: «Vicent Pascual: trajectòria vital i professional» per Jacqueline Charron (dimarts 5); «Vicent Pascual i l’arquitectura social» per Juan José Moya i Crispina Ruiz (dijous 7); «Vicent Pascual i la seua arquitectura modernista» per Jorge Doménech Romà i Rafael Silvestre García (dijous 14), i un sopar-homenatge a Vicente Pascual el dissabte 16 a les 21 h. al restaurant El Salt (2) al Hotel AC.

 Entre les obres més conegudes a la nostra ciutat de Pascual tenim la Gruta del Círculo Industrial (1896), la reforma i la reixa del Parc de la Glorieta (1899), el grup de Cases Obreres al Passeig Ovidi Montllor-Viaducte (1902), l’actual Conservatori de Música i Dansa, la «Casa del Pavo», el Mont de Pietat, les fàbriques de Carbonell i Ferràndiz i l’actual residència El Teix.

 

 

(1) Totes les conferències tindran lloc al Círculo Industrial d’Alcoi (c/ Sant Nicolau, 8 – 03802 – Alcoi) a les 20 h.

  (2) Amb reserva prèvia entrant en contacte amb el CAEHA (a/e: caeha@caeha.es)


2 respuestas a «Vicente Pascual Pastor, l’esplendor de l’arquitectura»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: