Ciutat Big Band: Els «master & commander» del swing

El Centre Cultural El Teular va ser el Cotton Club de Cocentaina en una nit estiuenca

WP_000150
La Ciutat Big Band d’Alcoi el passat 10 de juliol al Centre Cultural El Teular de Cocentaina

Pablo Martínez. El passat divendres 10 de juliol, la Ciutat Big Band va efectuar un concert a Cocentaina dins del cicle «Jazz amb la Manco» que es desenvolupa aquest estiu a diversos pobles de la comarca. El concert dirigit per Moisés Olcina va tindre com a personatge homenatjat al recientment mort Juan Carlos Cifuentes, crític musical i divulgador d’aquest tipus de música en programes de ràdio com Jazz porque sí i A todo jazz en RNE o el mític programa televisiu dels 80 Jazz entre amigos en TVE2 .

En aquesta ocasió, els intèrprets van ser a les trompetes, Xavi Muñoz, Joan Soler, Ángel Esteve i Ruben Priego; als trombons, Juan Emilio Sansalvador, Carlos Vilaplana, Dani Llorens i Francisco Linares; als saxos tenors, Raúl Richart i Esteban Moya; als saxos alts, Alejandro Haro i Juan Enrique García; baríton, David Canet; bateria, Javi Blanquer; guitarra, Fernando Ripoll; i baix, Quico Martínez.

Juan Claudio Cifuentes (París, 1941-Madrid, 2015)
Juan Claudio Cifuentes «Cifu» (París, 1941-Madrid, 2015)

Un variat repertori de swing, jazz, blues i mambos davant un públic contestà entusiasta van efectuar aquestos mestres o «master & commanders» com es va referir el director a l’amic Quico,  destacant entre altres, el mític Caravan de Duke Ellington; Moten swing de Bennie Moten, que apareix a la banda sonora del film de Robert Altman Kansas City; Perdido de Juan Tizol; Turnin the page de Bert Page i Pol Stone; inclús el mateix Ovidi Montllor va estar present amb un arranjament de Jordi Oltra de El meu poble Alcoi; arrodonint el concert amb Milestones de Miles Davis, dedicat a l’homenatjat «Cifu», i per a finalitzar amb Sing, Sing, Sing de Louis Prima.

Aquestes obres van estar intercalades amb parlaments no exempts de bon humor del mateix Olcina sobre les obres interpretades, la trajectòria profesional de «Cifu» i la influència que va exercir en la vida del director i d’altres músics de la seua generació en un concert que es repetirà el proper 31 de juliol a les 22.30 h. a la plaça L’Assud d’Alfafara.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: