«Bhaya Govindam», estrena d’una composició de Julio García Casasempere

La peça s’estrena a l’Entrada Mora d’Ibi el divendres 11 de setembre

Bhaya GovindamPMB. El divendres 11 de setembre, s’estrena en el transcurs de l’Entrada Mora de la veïna localitat d’Ibi, la composició del saxofonista de La Primitiva Julio García Casasempere Bhaya Govindam. Amb aquest títol que fa al·lusió a una pregària al Déu hindú Krisna, l’obra es tracta d’un ballet per dolçaines i percussió dedicat a Maria Soraya Aracil Fonts, Abanderada 2015 de la Comparsa Mudéjares d’Ibi. La interpretació musical anirà a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta, acompanyant al cos de ball de l’Escola Elita Sánchez.

«Formalment, -ens comenta l’autor- podríem parlar d’una introducció dissonant la qual dóna pas a un primer tema d’elaboració pròpia que ens conduirà a un primo forte similar al de la marxa mora. El segon motiu utilitzat és un himne hindú presentat a manera de diàleg i acompanyat de diversos contrapunts».

SOBRE JULIO GARCÍA CASASEMPERE

Julio garcía Casasempere (Alcoi, 1979)
Julio García Casasempere (Alcoi, 1979)

Neix el 1979 en el si d’una família de ferms arrels musicals, començant a estudiar al Centre Instructiu Musical «Apolo» de la mà d’Àngel Lluís Ferrando i al Conservatori Professional «Juan Cantó» d’Alcoi amb Vicente Ivorra i Gregorio Casasempere.
Posteriorment, continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música «Oscar Esplà» d’Alacant, on finalitza el Grau Superior de Saxòfon de la mà del mestre José Manuel Zaragoza Nogueroles.

Realitza cursos d’especialització amb Eloy Gràcia, professor del Conservatori Professional «Jacinto Guerrero» de Toledo; Adolfo Ventas, Catedràtic del Conservatori Superior de Barcelona i JeanMarie Londeix, professor del Conservatori Nacional de Bordeus, i ha realitzat cursos de direcció amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Pere Molina i González, Eric Whitacre, Enrique García Asensio, Thomas Doss, Alex Shillings i Jan Cober.

És Diplomat en Magisteri (especialitat de Música) per la Universitat d’Alacant i director del Grup de Dolçainers i Tabaleters «La Cordeta» des de l’any 2004.

Actualment, exerceix com a professor de Llenguatge Musical, Saxòfon i Conjunt Instrumental a l’Acadèmia de Música «Amando Blanquer» i al Centre de Dansa «Inma Cortés«, on imparteix classe en diferents nivells, continuant els seus estudis de Direcció a l’escola «Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida «amb José Rafael Pascual Vilaplana i Ramón García i Soler.
Va exercir el càrrec de director de la Unió Musical de Busot (Alacant) des de 2007 fins 2009.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: