Montserrat Martí, filla d’Eliseo Martí Candela visita Apolo

La filla i la néta del compositor alcoià van estar a les instalacions de la societat

Montserrat Martí i la seua filla juntament a la presidenta Cristina Gisbert i el director Àngel Lluís Ferrando als jardins d'Apolo
Montserrat Martí i la seua filla juntament a la presidenta Cristina Gisbert i el director Àngel Lluís Ferrando als jardins d’Apolo

CIM Apolo-Comunicació Social. El propassat dissabte 5 de setembre, Montserrat Martí acompanyada de la seua filla visitaren el CIM Apolo, on van estar acollides per la presidenta Cristina Gisbert i el director de la Primitiva, Àngel Lluís Ferrando.

Fent servir un temps de vacances, filla i néta d’ Eliseo Martí visitaren Alcoi, on entre emocionats records, gaudiren de la Font Roja i també de la gastronomía local.

Eliseo Martí Candela (Alcoi, 1889 – Barcelona, 1963) va ser un músic pedagog i compositor. Timbaler de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i de l’Orquestra Pau Casals, també professor de l’Orquestra Municipal de Barcelona i dels conservatoris municipal de Barcelona i del Liceu.

Eliseo Martí Candela (Alcoi, 1889-Barcelona, 1963)
Eliseo Martí Candela (Alcoi, 1889-Barcelona, 1963)

Eminent mandolinista, deixeble predilecte de Felix de Santos, va dirigir la Rondalla Moncayo del centre aragonés a la ciutat comtal. Com a compositor ha deixat diferents obres per a orquestra de plectre i una singular col·lecció de cuplets i ballables com Amor canalla, Compradme flores o La viuda triste. Part d’aquesta producció va estar donada per la familia a l’arxiu de la Corporació Musical Primitiva el 2013. La seua obra més coneguda entre nosaltres siga l’intermedi àrab En el Oasis, amb la qual va guanyar un primer premi a Milà en 1921.

Una respuesta a «Montserrat Martí, filla d’Eliseo Martí Candela visita Apolo»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: