La Biblioteca Municipal d’Alcoi rep el llegat del pintor Ramón Castañer Segura

L’artista plàstic fou soci d’Apolo, Abencerraje d’Honor i Medalla d’Or de la ciutat

Ramón Castañer (Alcoi, 1929-Madrid, 2011)
Ramón Castañer (Alcoi, 1929-Madrid, 2011)

PMB. La Biblioteca Ricardo Senabre d’Alcoi custòdia des d’ara el llegat documental del pintor Ramón Castañer i la seva dona, l’escriptora Pepa Botella. Aquesta donació realitzada per la família està composta de centenars de llibres, l’arxiu i la correspondència personal de l’artista, nombrosos documents al voltant de les seves exposicions i viatges, els apunts que va realitzar en el seu moment sobre algunes de les seves obres pictòriques i una àmplia col·lecció de fotografies. Aquest llegat es complementa amb la biblioteca de la seva vidua, Pepa Botella.

Felicitació nadalenca del pintor a Apolo
Felicitació nadalenca de Castañer i Botella a Apolo de l’any 2013

Castañer va estar vinculat a les Festes de Sant Jordi, realitzant la seva primera portada de la revista l’any 1953 i repetint en 1957 i 1992. També va pintar el cartell anunciador en 1974 i va col·laborar gràficament amb la publicació festera des de 1950 fins a la seva mort. També fou soci d’Apolo, membre d’honor de la filà Abencerrajes i Medalla d’Òr d’Alcoi l’any 2008.
A la ciutat se li coneix, sobretot, pels murals de Sant Pancraç al Santuari de Maria Auxiliadora, el de la parròquia de Santa Maria i l’espectacular obra de les Festes de Sant Jordi, també a Maria Auxiliadora.
La sèrie El Petroli exposada a l’Ajuntament i amb la qual va commemorar el 1997 el 125 aniversari dels successos revolucionaris de 1873 a Alcoi són altres de les seves obres més conegudes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: