Nadales de Juan Cantó i Consuelo Colomer per a un concert solidari

Dissabte 2 de gener a les 20:15h la Parròquia de Santa Rosa acull un concert del Cor Sènior de la UPV-Alcoi a benefici de Càritas

02-01-2016
Moment del concert de la Coral Senior-UPV Alcoi (Foto: Pau i Laura Martínez)

JJFM . L’Associació Belenista Santa Rosa, organitza aquest concert a benefici de Caritas, programat per al dissabte, dos de gener, a les 20:15,  a la Parròquia de Santa Rosa amb l’actuació del Cor Sènior de la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, sota la direcció d’Àngel Lluís Ferrando.

Nadaletes d’autors alcoians

Consuelo Colomer (Alcoi, 1930)

Junt a peces més clàsiques i conegudes, el Cor Sènior ha programat en aquesta ocassió dos significatius autors alcoians: Consuelo Colomer (Alcoi, 1930) i Juan Cantó (Alcoi, 1856 – Madrid, 1903). De Colomer s’interpretarà el cicle Cuatro Villancicos (1962) i de Cantó A Maitines  (1900) en versió original.

A Maitines, potser siga la nadala més coneguda de Cantó de la qual s’han fet diferents arranjaments i ve cantant-se des de la seua publicació -a les darreries de l’any 1900- fins hores d’ara. Originalment escrita per a tres veus i harmònium amb acompanyament de «panderetas y tambores», posa música a un poema del Segle d’Or espanyol extret del Romancero Espiritual de José de Valdivielso, probablement escrit per al Nadal de la catedral toledana: «En la Santa Iglesia / tocan a Maitines / y los seises del cielo / los Laudes dicen …».

Consuelo Colomer titula Cuatro Villancicos a quatre breus nadales publicades conjuntament en 1962: Al pie de la Nochebuena amb text de l’escriptora Maria Beneyto, Con campanillas i El niño llora, probablement amb text de la pròpia Colomer (1) i  Si el niño quiere amb text de Rosalía Giménez. El conjunt resulta força emotiu, Colomer transmet amb la seua música la pròpia vivència personal com si «d’un obsequi des de dins per a tots» (2) es tractara.

(1) FERRANDO MORALES, Àngel Lluís (2015): La Música de Nadal a Alcoi. CAEHA i Ajuntament d’Alcoi, p.37
(2) Ibídem, p. 38.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: