Articles sobre l’arxiu de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi en Academia.edu

Àngel Lluís Ferrando, un valorat divulgador de la música alcoiana a les xarxes acadèmiques

A.L.FerrandoCIM APOLO. Comunicació social. Academia.edu és un espai web obert per a l’àmbit acadèmic. La plataforma pot utilitzar-se per compartir documents, controlar el seu impacte o seguir una investigació particular. El seu inici es remunta a 2008 i actualment compta amb més de 29 milions d’usuaris registrats a tot el món i més de 8 milions de documents a l’abast de la comunitat investigadora. Els usuaris tenen seguidors i, al seu torn, segueixen a altres investigadors i les diferents temàtiques d’estudi en les quals estan interessats. Tota aquesta informació es mostra públicament en el perfil científic de cada investigador, amb les seues àries d’interés, les seues publicacions classificades en seccions (llibres, articles, conferències, etc.), coautories, dades de contacte, perfils en altres xarxes socials, seguidors, activitat en la xarxa i, finalment, estadístiques.

Dins d’aquest darrer apartat, una de les últimes aportacions de Academia.edu és la distinció dels perfils científics més consultats amb la qualificació de top fins a un 5%, en relació amb el nombre de visites mensuals. En aquest sentit, la plataforma informa als seus usuaris si es troben entre aquest 5% més visitat, la qual cosa palesa el grau d’impacte específic de les seues publicacions. Al llarg del mes de novembre i desembre de 2015, el perfil d’Àngel Lluís Ferrando ha estat entre el top 3%. La noticia no tindria major repercussió si no fora perquè entre les publicacions de Ferrando (que acompanya la seua autoria sempre amb la filiació Centre Instructiu Musical Apolo o Corporació Musical Primitiva) més consultades es trobem El paper de la burgesia industrial alcoiana en l’aparició del nou repertori musical per a la festa de Moros i Cristians (2010) o La documentación y la investigación musical en el seno de las bandas de música no profesionales: el archivo de la Corporación Musical Primitiva de Alcoi (2011), vinculades intrínsecament amb l’arxiu de la CMP d’Alcoi i els seus continguts.

Altres treballs com ara el monogràfic La música de Nadal a Alcoi (2015) o els diferents articles al voltant de l’obra del compositor Amando Blanquer Ponsoda o la del poeta Joan Valls Jordà, fan referència també d’una manera més tangencial -tot i que no menys explícita- a la banda nutrícia de Blanquer i al llegat patrimonial del seu arxiu. Aquesta circumstància contribueix, sens dubte, a una major visibilitat i valoració pública de l’arxiu de la Corporació Musical Primitiva entre els investigadors, una de les fons patrimonials més importants del món bandístic.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: