Música contestana als certàmens de la Comunitat Valenciana

Egea Insa i Valor Llorens, protagonistes a Elda, Cullera i Valencia

Francisco Valor Llorens (Cocentaina, 1979)
Francisco Valor Llorens (Cocentaina, 1979)

PMB. La marxa cristiana Alardo Cristiano de Francisco Valor Llorens serà l’obra obligada composta per al proper XXXI Certàmen de Música de Moros i Cristians a celebrar al Teatro Castelar d’Elda el 30 d’abril. La data de presentació de sol·licituds finalitzarà el 26 febrer de 2016 i podran participar un màxim de tres bandes de música de la Comunitat Valenciana, no professionals, pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El 27 de febrer es celebrarà un sorteig on es resoldrà quines bandes competiran.

Per altra banda, el Poema Sanférmico de Josep Vicent Egea Insa serà també obra obligada per a la Secció d’Honor del Certàmen Internacional de Bandes Ciutat de Valencia a celebrar el proper mes de juliol.

Josep Vicent Egea Insa (Cocentaina, 1961)
Josep Vicent Egea Insa (Cocentaina, 1961)

Aquesta obra inspirada en els Sanfermins de Pamplona, la va composar per a orquestra en 1984, realitzant el mateix compositor una transcripció per a banda en 1997. Egea l’ha tornat a orquestrar enguany per a les magnes bandes d’aquesta secció del certamen. Aquest any el Certamen Nacional ‘Ciutat de Culleratambé ha triat una altra composició seva Athenea perquè sigui la seva obra obligada i ja s’ha confirmat que Egea presidirà també el jurat qualificador. Athenea fou estrenada per l’Ateneo Musical de Cocentaina el passat 24 d’octubre per a commemorar el 25 aniversari de la seua fundació i està inspirada en la deessa de la mitologia grega que representa la guerra, la saviesa i les arts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: