«De La Vella al cant»: òpera i sarsuela amb La Primitiva el diumenge 21 de febrer

La banda ofereix un concert amb repertori líric amb els solistes Tania Bou i Javier Pérez

CartelPrograma PDF

PMB. El proper diumenge 21 de febrer a les 19h. al Teatre Calderón es celebra un concert de La Primitiva sota direcció d’Àngel Lluís Ferrando amb el títol De la Vella al cant. Sota aquest epígraf, s’amaga una nova proposta de la banda amb un programa dividit en dues parts, estant la primera dedicada a l’òpera i la segona a la sarsuela. Aquest concert amb solistes compta amb l’atractiu de l’actuació en solitari o conjuntament de la soprano Tania Bou i del baríton Javier Pérez. Els dos van començar la seva marxa musicalment amb la nostra banda i recents són l’èxit d’ella amb l’Orquestra Filharmònica de Lemberg el passat 3 de gener i d’ell, la seva actuació en la sarsuela Las Leandras amb l’Associació LíricMusical Mestre Alcaraz’ de Muro al desembre del passat any.

De Rossini a Jesús Guridi passant per Mozart i Moreno Torroba estan presents en aquest repàs de famosos fragments del gènere líric i «chico» amb arranjaments per a banda realitzats per Vicente Juan Sanoguera Rubio, exceptuant les obertures de La gazza ladra de Rossini i Le nozze di Figaro de Mozart i l’intermedi de La meiga de Guridi. Una bona oportunitat per gaudir de les veus de dos cantants «de casa».   Preu de les entrades: 6 i 8 euros (públic general), 6 euros (amb el descompte del Club de l’Espectador) en taquilla. També en http://www.instanticket.es

TANIA BOU

Tania BouNascuda a Alcoi, descendent d’una família plena de tradició musical, s’inicia en el món de la música des de la seva més primerenca infància, començant els seus estudis musicals a l’escola de música «Amando Blanquer» d’Alcoi en l’especialitat de flauta travessera i poc després amb l’oboè. Actualment i des del 2006 és membre de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi.
El 2008 s’inicia en el món del cant rebent les primeres classes per la soprano Natalia Karletite. El 2010 estudia cant al Conservatori professional «Pedro Aranaz» de Cuenca amb el baríton Carlos Lozano, i actualment estudia cant al conservatori professional de música «José Iturbi» de València amb la soprano M. Àngels Peters.
En l’actualitat, és professora de l’escola de música «Amando Blanquer» en l’especialitat de cant i conjunt coral.
Ha estat component del «Orfeón Ciudad de Cuenca» on pren contacte amb cors d’òpera i sarsuela. Alhora també ha estat component de la «Schola Cantorum Ciutad de Cuenca» treballant repertori de música de cambra i oratori.
Des del 2012 participa en gales líriques de l’Associació Lírica El Trabajo com a solista i en nombrosos concerts amb l’Orquestra Simfònica Alcoiana abastant tot tipus de repertori. Debuta al 2014 a la sarsuela Agua, azucarillos y aguardiente al Teatre Calderón d’Alcoi, posteriorment forma part de l’elenc principal del musical Rose Theatre amb el grup El Patronat de Cocentaina. Els seus últims treballs són el concert d’Any Nou amb la Lemberg Philarmonic Orchestra de Ucraïna i el concert amb la Banda Municipal de Castelló.
Rep classes de cant del contratenor Sergio García Agustín, la mezzosoprano Magda Tatay Palmi, i les sopranos Patricia Llorens Puig,  Eva del Moral  i Ana María Sánchez.

JAVIER PÉREZ

Javier PérezNascut a Alcoi, membre de la Corporacion Musical Primitiva des de l’any 1984.
Els seus primers estudis musicals comencen en aquesta Corporació continuant al Conservatori de Musica i Dansa «Juan Cantó» d’Alcoi en l’especialitat de trompeta, passant a tocar posteriorment a la banda el fiscorn. En l’actualitat toca la tuba.
Comença a estudiar cant de mans de la soprano Patricia Llorens, on realitza un curs de direcció coral amb el professor Diego Ramón Lluch. El 2010 ingressa al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, on en l’actualitat estudia cant amb la soprano Ruth Revert.
Ha pertangut a nombrosos cors de la ciutat i ha participat com a cor en l’Agrupació Lírica El Trabajo en nombroses gales i sarsueles com El rey que rabió, Bohemios, La alegría de la huerta, El barquillero, La rosa del azafrán, El asombro de Damasco, Los gavilanes, Katiuska, La dogaresa i Gigantes y cabezudos.
També ha participat en les òperes Madame Butterfly, Bastian i Bastiana i Norma. Alguns dels papers que ha interpretat als escenaris: en el musical West Side Story, el paper de Riff; de Rat en El último romántico; de Mantecao en La del manojo de rosas;  de mosso hortera en La verbena de la Paloma, de coronel en El rey que rabió; de guàrdia en Agua, azucarillos y aguardiente
Recientment ha protagonitzat amb l’Associació Lirico-Musical «Mestre Alcaraz» de Muro, La corte del Faraón com Putifar i Las Leandras com el gomós.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: