El Dia del Llibre homenatja un històric de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana

Vicente Martínez Andrés: una mirada a la Festa és el llibre-obsequi per al 14 d’abril

PORTADA llibreCIM Apolo-Comunicació Social.  Vicente Martínez Andrés (Alcoi, 1924-2001), soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana, membre en distintes juntes del Club Taurí d’Alcoi, i també, soci d’Apolo en la seua vida, és el fotògraf recordat i, per més d’uno, descobert en la promoció de les activitats del Dia del Llibre que, enguany, s’adelanta al dijous 14 d’abril.

El llibre Vicente Martínez Andrés: una mirada a la Festa és fruit de la donació d’unes trescentes fotografies que la seua família va donar a l’Arxiu Municipal d’Alcoi. Uno del seus fills és Pablo Martínez, membre de La Primitiva. Aquestes imatges sobre la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi recullen moments de diversos actes festers d’entre 1960 i 1979  que són explicades a peu de foto per l’historiador i director del Museu Arqueològic Josep Maria Segura.

Amb una selecció d’un centenar de fotografies, es tracta d’un inèdit document sobre el desenvolupament d’una època i l’evolució de la societat alcoiana tal com afirmava el mateix Segura en la roda de premsa de presentació  «és un encert que s’hagen rescatat imatges per a publicar un llibre que és una joia».  El proper dijous 14, aquest llibre es regala amb la compra d’un llibre amb un 10% de descompte en algunes llibreries alcoianes que s’han afegit a aquesta celebració (Bretón, Cosmos, Exlibris, Llorens, Mariola, Natura, Quaderns, Santonja, Tinta, Universal, Zona Nord).  Editat per la xarxa de Biblioteques Municipals i l’Ajuntament d’Alcoi, ha estat coordinat per Josep Lluís Santonja Cardona.

Pepe Botella i Vicente Martínez en la Glòria de 1976
Pepe Botella i Vicente Martínez en la Glòria de 1976 (Foto: Arxiu personal Vte. Mtnez., autor desconegut)

 

ACTIVITATS DIA DEL LLIBRE

cartell_diadelllibreDilluns 4 d’abril a dijous 21 d’abril. Centre Cultural Mario Silvestre: “Viatge pel meu país”. Fotografies de Joan Antoni Vicent sobre el llibre de Joan Garí.

Dimarts 5 d’abril a dijous 14 d’abril. Agència de Lectura La Uixola: Tallers d’animació lectora sobre com elaborar el nostre propi llibre amb material reciclat. Amb la col·laboració de l’editorial Sis Porquets. Sessions escolars concertades.

Dimecres 6 d’abril a dimarts 3 de maig. Centre Cultural Mario Silvestre: “Animalets, animalots i animalades”. Mariall, l’Espantall, conta quatre històries d’animals singulars basades en contes de Roser Ros, Jordi Raül Verdú i Teresa Castelló. Sessions escolars concertades.

Dimarts 12 d’abril, 20 h. Agència de Lectura La Uixola: Trobada amb l’escriptora Xaro Cortés, guanyadora del premi de novel·la Juan Valera (2013).

Dijous 14 d’abril: Durant tot el dia les llibreries col·laboradores ofereixen un 10% de descompte en la compra de llibres i, a més, l’obsequi del llibre Vicente Martínez Andrés: una mirada a la Festa.

Dijous 14 d’abril, 20 h. Centre Cultural Mario Silvestre: Presentació del llibre El último viaje de Víctor Reyes, de Tirso Calero, basat en la sèrie de TV, Amar es para siempre.

Dissabte 16 d’abril, 12 h Agència de Lectura La Uixola: Presentació del llibre i animació lectora sobre el llibre Els mons de Laia, amb Miquel Puig.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: