Estudi d’Àngel Lluís Ferrando al voltant del Tirant Lo Blanc

L’element musical de l’adaptació cinematogràfica del Tirant Lo Blanc és el nou llibre d’Àngel Lluís Ferrando al voltant de la música de José Nieto per a la pel.lícula d’Aranda

Portada TirantPMB. En el transcurs de la xerrada-col·loqui celebrada el passat 17 de març pel compositor José Nieto sobre la música a la narració cinematogràfica, es presentava el nou treball del nostre director Àngel Lluís Ferrando L’element musical de l’adaptació cinematogràfica de Tirant Lo Blanc (2006) de Vicente Aranda, que ja es troba a les llibreries. Nieto és, possiblement, el músic referent i més important del cinema espanyol, guardonat en sis ocasions als Premis Goya i Premi Nacional de Cinematografia en 2000.

Ferrando, dins de la seua recerca musicològica en música i literatura medievals, ofereix aquest treball, editat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, el qual presenta un múltiple interès, ja que inclou una anàlisi exhaustiva de la pel·lícula de Vicente Aranda, centrat sobretot en la seva banda sonora realitzada pel mateix Nieto, sobre les seves influències i la seva relació amb les imatges.
A això li afegeix una selecció d’obres musicals coetànies basades en la novel·la de Joanot Martorell amb comentaris, entre les que apareix l’obra de José Rafael Pascual Vilaplana Díptic del Tirant. També hi ha una sèrie de referències a les característiques de la producció de la pel.lícula amb equip tècnic i artístic i a la rebuda i crítiques del film en el moment de la seva estrena a l’abril de 2006. Completa el treball una extensa bibliografia citada al voltant del tema.

Una respuesta a «Estudi d’Àngel Lluís Ferrando al voltant del Tirant Lo Blanc»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: