Crònica: La Festa per La Vella 2016

· Sergio Molina va ser l’Abanderat en homenatge a Agustinet

· La Primitiva realitza una brillant Entrada Cristiana amb Antebellum en companya de l’esquadra Especial dels Almogàvers, Alferes Cristià

Pablo Martínez. L’allau i immediatesa de fotografies, textos explicatius i vídeos de curta durada equivalents als inefables «vídeos de primera» televisius que ens ofereixen les diferents xarxes socials fa que cada vegada, sigui més difícil atraure d’alguna manera i informar al lector, en aquest cas, el visitant d’aquesta pàgina d’un esdeveniment concret. Si el fet de què cal informar té una gran transcendència per a alguns com són les nostres Festes de Moros i Cristians, l’acrobàcia és doblement difícil. Passades dues setmanes de la celebració de les nostres festes, prefereixo utilitzar el terme recordar al d’informar sobre elles.

10042016_1
Final de la Glòria Infantil (Foto: Pau Martínez)

Ja vam donar complida informació del matí del diumenge 27 en què La Primitiva va participar en els actes dels Xiulitets i de la Glòria. És per això, que primerament, recordem el segon pregó de la festa, la Glòria Infantil, que es va celebrar a un assolellat matí del diumenge 10 d’abril. En aquest acte, la banda capitanejada pel nostre director Àngel Lluís Ferrando, va acompanyar al bàndol cristià infantil als sons dels obligats Primavera d’Antonio Gisbert i Aitana de Tomás Olcina. L’altre acte previ a la Trilogia Festera va ser la Processó del Trasllat celebrada el diumenge següent, dia 17, a la tarda, en què La Primitiva va estrenar al carrer la marxa solemne de José Albero Francés El Xicotet.

Entrant ja de ple en els dies centrals festers, possiblement, sigui el Dia dels Músics, el dia més divertit i de més profunda significació per a nosaltres. Com manen els cànons i fora d’actes institucionals, les dones i homes d’Apolo van celebrar els seus àpats de germanor. Elles van celebrar una nova edició del «dinar de les Xiques d’Apolo» en la seua 26è edició en la filà Cordó, i ells es van reunir al Club Social Apolo, els quals van poder compartir taula amb la presidenta de la Societat, Cristina Gisbert que va vindre acompanyada del director de l’Himne de Festes, el guitarrista i dolçainer japonès Hiroshi Fujii, amb el qual vam tindre l’orgull de gaudir de la seva companyia.

L’homenatge a Agustín Castro, el nostre inoblidable atrilero, no es va fer esperar en els locals de la banda. L’acte presentat enguany per Sergi Llinares es va desenvolupar amb una inusitada rapidesa, possiblement per l’absència de personalitats festeres i de representants del govern local. Més enllà de les qüestions locals, hi havia la gent, és per això que, familiars, amics i simpatitzants de la banda estiguessin amb nosaltres per presenciar aquest emotiu acte encapçalats per Cristina Gisbert, presidenta de la Societat; Emilio Bou, president de la banda, i Àngel Lluís Ferrando, director de la banda. Sergi va llegir unes notes de disculpa del abanderat de l’any passat, Jaime Lloret Miralles, que no va poder assistir per qüestions de salut. Tot i que ja se sabia, es va designar a Sergio Molina Martínez, Abanderat 2016 de La Primitiva, el qual va donar unes curtes paraules d’agraïment després de rebre la bandera per part de Javier Picó Pla, Abanderat 2014. El benvolgut «Anxova» no va poder reprimir l’emoció mentre la banda li dedicava Uzúl el-msélmin de Pérez Monllor, símptoma de la profunda amistat que l’unia al recordat «Agustinet».

Unes hores més tard, La Primitiva participava en la desfilada de la Festa del Pasdoble en antepenúltim lloc i acompanyant al director de l’Himne, Hiroshi Fujii, interpretant el kake-paso El Desgavellat de Julio Laporta Hellín, amb uns «carrisers» d’excepció: Francisco Ripoll, Mar Fernández, Isaac Sanoguera, Rubén Priego i Marc Sirera. L’Himne va ser dirigit finalment pel músic japonès amb una enèrgica emoció després de finalitzar amb un sentit i profund agraïment al poble d’Alcoi.

22042016_1
Entrada Cristiana (Foto: Lara Vicente Company)

Amb presència amenaçant de la pluja, la banda va participar en l’Entrada Cristiana acompanyant l’Esquadra Especial de l’Alferes, organitzat aquest any per la filà Almogàvers encapsalat per Javier Gandía. La marxa a interpretar va ser Antebellum de Francisco Valor Llorens, espectacular i vibrant obra per complementar el disseny d’aires guerrers de la formació, obra d’Orfeu Soler, fill del referent Alejandro Soler.

El Dia de Sant Jordi, un petit grup de la banda va actuar amb membres de la filà Almogàvers per portar un tros de la Nostra Festa als residents i personal de la Residència d’Ancians San José. A la tarda, la banda al complet, va acompanyar la imatge eqüestre de Sant Jordi amb l’Himne a Sant Jordi d’Enrique Juan Merín, a la Processó General.

Finalment, l’aparició de la banda es redueix a un petit grup en el Dia de l’Alardo, participant en l’Acció de Gràcies, en la qual apareixen càrrecs festers dels dos bàndols, Sant Jordi amb la seua filà i l’Assemblea General de l’Associació acompanyant la imatge del Xicotet, com no podia ser d’una altra manera, tocant Chordiet, de Gregorio Casasempere Juan. No podem acabar esta crònica sense felicitar a Miguel Àngel, el nostre «barman» i el seu equip per la seua llavor en els preparatius dels menjars i sopars dels dies festius. (Material fotogràfic: Pau Martínez, Lara Vicente Company, Vicente Pastor, Pablo Martínez, Radio Alcoy i Xefesmeunafoto)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: