Literatura mitjançant Blanquer

Apareixen dos nous treballs d’Àngel Lluís Ferrando sobre l’obra d’Amando Blanquer relacionada amb l’art literari

Joan Roís de Corella (Gandia, 1435 - València, 1497)
Joan Roís de Corella (Gandia, 1435 – València, 1497)

PMB. Continua la tasca divulgativa d’Àngel Lluís Ferrando al voltant de la recerca musicològica en música i literatura medievals. Si fa unes setmanes, parlàvem de la recent aparició del llibre L’element musical de l’adaptació cinematogràfica del Tirant lo Blanc (2006) de Vicente Aranda sobre la banda sonora de José Nieto per a la pel·lícula de Vicente Aranda, cal afegir dos articles més que han aparegut en un breu espai de temps.

La producció del compositor Amando Blanquer i la seua vinculació amb la literatura són els dos punts en comú dels nous treballs. El primer, Corella amb harmonies del segle XX: La cantata Vida de Maria d’Amand Blanquer (1935-2005), apareix en el nº5 de la Revista de Cancioneros Impresos y Manuscritos (RCIM) i ens parla sobre la cantata que el compositor alcoià va estrenar en 1982 a València basada en textos del poeta gandià Joan Roís de Corella (1435-1497).

El segon treball, Elements literaris en la música del compositor Amand Blanquer (1935-2005), és de tall més genèric i versa sobre les influències que han pogut exercir alguns textos literaris en l’obra de l’autor de Tarde de Abril, tant d’una manera suggerida com implícita en la seua obra musical, el qual inclou comentaris explicatius sobre obres com Ausiàs March in concert o Entornos.

Els dos articles tenen a la Universitat d’Alacant i al seu actiu Departament de Filologia Catalana com a rerefons: la revista digital RCIM i el volum que recull les intervencions seleccionades de les V Jornades de Investigació de la Facultat de Filosofia i Lletres sota el títol La diversidad en la investigación humanística.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: