Al voltant de la música i Joan Valls

Àngel Lluís Ferrando escriu per a Ítaca un treball sobre el poeta Joan Valls i la seua relació amb músics alcoians

Un xiquet percussionista de La Nova, Joan Valls i Jordà
Un xiquet percussionista de La Nova, Joan Valls i Jordà (Fototeca Municipal d’Alcoi)

PMB. La revista de Filologia Ítaca, editada pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, arriba al seu número 6 corresponent a l’edició anual de 2015. El nostre director Àngel Lluís Ferrando torna a participar-hi amb el treball Joan Valls: papers de música i de músics -sense pentagrames- inèdits i semiinèdits dedicat al poeta alcoià, fruit de les seves investigacions en el Fons Joan Valls de l’Arxiu Municipal d’Alcoi.
Com el seu títol indica, el treball es centra en l’obra del poeta tenint com a nexe comú a la música. Amb aquest plantejament,  Ferrando ens narra les relacions que Valls va mantindre amb músics i amb les diferents societats musicals alcoianes, les quals van germinar en una sèrie d’escrits i col·laboracions en vers i prosa que serien editades en diaris, programes de mà de concerts o en la pròpia Revista de Festes de Moros i Cristians. No podem oblidar que Valls va ser, en la seva joventut, músic de La Nova.

Alguns dels personatges als quals l’autor de La cançó de Mariola va dedicar algunes paraules van ser els compositors Gonzalo Blanes, Gonzalo Barrachina o José Carbonell o al nostre director en els anys de la dictadura, Fernando de Mora Carbonell. Els seus treballs a duo amb Amando Blanquer també són presents en l’article com, entre d’altres, el projecte operístic Jofré datat el 1965, i que va ser objecte d’estudi per Ferrando en la seva col·laboració l’any passat per a Ítaca.
L’article és un apassionant i complet catàleg al voltant de la música i Joan Valls que servirà d’aperitiu per a les celebracions del proper any  pel centenari del seu naixement.

*******

Enllaç article PDF

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: