Tret de sortida per a celebrar ‘l’Any Valls’ en 2017

El proper any es compleixen cent anys del naixement del poeta alcoià, Joan Valls i Jordà

Joan Valls al Teatre Circ (1987) Foto: Arxiu Municipal d'Alcoi - Fototeca [Sign. 02756]
Joan Valls al Teatre Circ (1987) Foto: Arxiu Municipal d’Alcoi – Fototeca [Sign. 02756]

PMB.  El passat dilluns 11 de juliol va tenir lloc al Centre Cultural Mario Silvestre, una reunió de diversos col·lectius culturals i institucionals per tal de començar a preparar els actes de celebració del centenari del naixement de l’escriptor i poeta, Joan Valls i Jordàque es duran a terme al llarg de l’any proper. En aquesta reunió es va pensar en la creació d’un consell per a la gestió de propostes, encapsalada pel regidor de Cultura i Festes, Raül Llopis.

Les paraules del mateix regidor són testimoni de la importància d’aquest esdeveniment: «Des de l’Ajuntament ens agradaria que l’any de Joan Valls servira, d’una banda, per donar a conèixer un autor desconegut per a molts ja que la seua obra es troba fora del circuits normals de difusió però és, sens dubte, una de les més prolífiques de la literatura catalana. Valls és un poeta valencià únic que es mereix ser difós, apreciat i llegit. D’altra, Valls era també un alcoià vinculat a les arts en diferents vessants, entre elles la música, autor de sainets únics en la Nostra Festa i arxiver de l’Ajuntament d’Alcoi entre moltes altres coses. Tenim l’oportunitat al 2017, de la mà dels seus familiars i entitats culturals, de posar a Joan Valls i Jordà al lloc cultural que li pertoca, no l’ha deixem escapar». Tots els grups polítics tenen la proposta de declaració per a que l’Ajuntament declare institucionalment l’any 2017 com a ‘l’any Valls’.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: