Josep Melcior i Gomis, autor de l’Himne de Riego és d’Ontinyent

El musicòleg Miquel Àngel Múrcia i Cambra és director artístic de l’Any Gomis que es celebra pel 225 aniversari del seu naixement a la capital de la Vall d’Albaida

Josep Melcior Gomis (Ontinyent, 1791-París, 1836)
Josep Melcior Gomis (Ontinyent, 1791-París, 1836)

PMB.  Miquel Àngel Múrcia i Cambra, musicòleg d’Ontinyent, ha estat una de les persones que més ha estudiat i treballat per difondre la vida i obra del compositor Josep Melcior i Gomis. És per això que hagi estat nomenat director artístic de l’Any Gomis que es celebra a Ontinyent durant aquest any pel 225 aniversari del seu naixement.

Aquest autor és un compositor oblidat del Romanticisme que compta amb unes vuitanta obres, d’entre les quals apareix música sacra, obres líriques i vuit òperes estrenades però, el que més ha transcendit és que siga l’autor del conegut Himne de Riego i posteriorment adoptat com a Himne del Trienni Liberal, Himne de la I República Espanyola, cooficial amb la Marxa Reial i de manera no oficial durant la II República Espanyola. Adjuntem una entrevista publicada al periòdic Levante on Miquel Àngel ens parla d’aquest autor reivindicat.LevanteEMV27-07-2016

Una respuesta a «Josep Melcior i Gomis, autor de l’Himne de Riego és d’Ontinyent»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: