Lluís Vila Casañas s’acomiada de la Coral Sant Jordi de Barcelona

El passat 10 de Juliol va dirigir el seu darrer concert Versos versus Versos en homenatge a Cervantes i Shakespeare

PMB. El passat 10 de juliol es va celebrar al Teatre Sarrià de Barcelona l’últim concert de la Coral Sant Jordi amb Lluís Vila Casañas com a director titular, el qual serà substituit per Oriol Castanyer i Martí, des del proper mes de setembre. Es tractava de l’espectacle Versos versus Versos, basat en les obres de Shakespeare i Cervantes amb motiu del 400 aniversari de les seves morts, amb guió i direcció escénica d’Agustí Espriu i música del propi Vila que fou estrenat el passat mes d’abril a Castelldefels.

La segona part, va estar formada per algunes de les cançons a capella més significatives dels últims setze anys, seleccionades pel mateix Lluís Vila, interpretades pels cantaires actuals i excantaires de la Coral amb peces d’A. Bruckner, J. Haydn, C. Saint-Saëns i J. Vila. Lluis ha assumit la direcció de la Coral des de 2001 fins a aquest concert que, de segur, seria molt especial i emotiu per als nostres companys de l’Ovidi Simfònic a Alcoi i Barcelona.

PERFIL DEL NOU DIRECTOR, ORIOL CASTANYER I MARTÍ

http://www.coralsantjordi.cat. Inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i els continua al Conservatori Professional de Terrassa, on cursa el Grau Mitjà de piano i de violoncel, i obté el Premi d’Honor de Piano i Menció d’Honor de Música de Cambra. Posteriorment, fa el Grau Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu amb el pianista Miquel Farré, i obté Menció d’Honor de Grau Superior. És finalista al I Concurs de Piano “Eugènia Verdet” i al XXV Concurs “Joan Massià”, i obté Menció d’Honor a la 35a edició del  Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya.

Oriol Castanyer i Martí, nou director de la Coral Sant Jordi
Oriol Castanyer i Martí, nou director de la Coral Sant Jordi

Paral·lelament, ha estudiat direcció coral amb Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Mireia Barrera, Xavier Puig, i l’any 2013 es gradua en direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Josep Vila i Casañas i Johan Duijck.

Interessat en diversos estils dins el món de la música, forma part del grup de música tradicional i popular Amanida Folk amb el qual ha realitzat concerts arreu de Catalunya, Espanya, Portugal, Suïssa i França. Ha estat professor de Cant al Conservatori de Terrassa i actualment és professor d’Harmonia a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès.

Ha col·laborat amb la Fundació “la Caixa” com a pianista i director muntador en els concerts participatius del Rèquiem de Mozart i El Messies de Haendel. Des del 2011, també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en el projecte Cantània, i és convidat per impartir cursos i tallers per a diferents entitats i festivals (FCEC, Corearte…).

Ha treballat amb el cor Lieder Càmera com a corepetidor i entre novembre de 2008 i juliol de 2014 en va assumir la subdirecció. Ha estat pianista acompanyant del Cor Infantil de l’Orfeó Català i pianista del Cor Jove Nacional de Cataluya (CJNC), i actualment és pianista i director del Cor Infantil Sant Cugat, director del cor femení Aglepta i de la Coral Sinera.

Des de setembre de 2016, assumirà la direcció de la Coral Sant Jordi.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: