Per la Gran Via de la lírica espanyola: Crònica Gala Lírica UDP

D’una extensa antologia de la sarsuela es va compondre el primer concert de Vicente Juan Sanoguera Rubio com a director de la Primitiva

PMB.  La tarda del passat diumenge 6 de novembre es celebrava la Gala Lírica UDP a l’escenari del Teatre Calderón, organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes UDP que enguany va comptar amb la Corporació Musical Primitiva on debutava en la direcció d’aquesta Vicente Juan Sanoguera Rubio, juntament amb les Corals Serpis UDP i Polifònica Alcoiana, dirigides respectivament per Enrique J. Peidro Baldó i Alexandra Soler. A les sis en punt i amb puntualitat britànica, van començar a sortir els músics i coristes per a continuació desenvolupar-se un petit acte de presentació en què hi va haver paraules de record i de desitjos de ràpida recuperació al nostre titular Àngel Lluís Ferrando Morales.

Moments finals del concert (Foto: Lidia Vila)
Moments finals del concert (Foto: Lídia Vila)

Sent la pràctica totalitat del programa arranjaments per a banda del propi director, va donar inici aquesta llarga antologia de la sarsuela amb algunes pinzellades operístiques, amb la Introducció, Cor i Barcarola de la sarsuela Marina d’Arrieta en el qual va col·laborar el ballet de Virginia Bolufer i va significar la primera de les intervencions de la soprano Tania Bou. Aquesta tornaria a aparèixer juntament amb el baríton Javier Pérez en l’últim número d’aquesta primera part, el Duo de Marieta i Micone de La Dogaresa, de Millán. La primera aparició del baríton seria en la segona peça Mi Aldea, de Los Gavilanes de Guerrero.

Una de les intervencions de Javier Pérez (Foto: Lídia Vila)
Una de les intervencions de Javier Pérez (Foto: Lídia Vila)

Amb el tercer número, van iniciar les actuacions dels components de l’Agrupació Gales Líriques d’Alacant: la soprano M. Carmen Yelo, amb la cançó espanyola de El Niño Judío de Pablo Luna; el baríton Javier Rubio amb el Vals del Caballero de Gracia de La Gran Vía, de Chueca i Valverde; la soprano Juana M. De Toro amb la cançó de l’arlequí de La Generala de Vives; el tenor José Manuel Mas amb una impressionant interpretació de la cançó hongaresa de Alma de Dios de Serrano; De Toro i Rubio cantarien junts el Niégame que es tu amante, un altre moment de la sarsuela Marina. També va fer la seva aparició la soprano d’Ontinyent, Charo Martos que va interpretar el primer fragment d’òpera, el Vissi d’Arte de Tosca de Puccini.

El vermell va ser el color protagonista en l’inici de la segona part amb el vestuari del ballet de Virginia Bolufer per a ballar la Dansa del Foc de Benamor de Pablo Luna. Els números van seguir succeint-se amb aplaudiments fervents en cada un d’ells: Charo Martos, amb Yo quiero a un hombre, de El cabo primero de Fernández Caballero i la cançó de Cosette de Bohemios de Vives; José Manuel Mas amb la jota de El trust de los tenorios, de Serrano; l’havanera de Carmen de Bizet, va ser interpretada per M. Carmen Yelo; Javier Pérez ens va tornar a delectar amb Vidal i coro de Vadeadores, de Luisa Fernanda de Moreno Torroba; un altre moment operístic va ser l’enlluernadora interpretació de Tania Bou amb La Sonámbula de Bellini, així com el Duo d’Asunción i Joaquín de La del manojo de rosas de Sorozábal que van cantar M. Carmen Yelo i Javier Rubio. El final del programa va vindre amb el famós Quiero ser torero de El gato montés de Penella amb M. De Toro i Mas. La sorpresa va ser l’audició del pasdoble de la mateixa sarsuela fora de programa amb el ballet de Bolufer al complet que va provocar l’eufòria del públic.

Després dels inoblidables moments d’aplaudiments i salutacions, amb tots els coristes, músics i solistes sobre l’escenari es va cantar el famós brindis de La Traviata de Verdi amb el qual es va donar punt final al memorable concert que va estar patrocinat per la Diputació d’Alacant, Ajuntament d’Alcoi i l’Obra Social la Caixa.

Pla general de l'actuació de Tania Bou (Foto: Lídia Vila)
Pla general de l’actuació de Tania Bou (Foto: Lídia Vila)

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: