Eduard Terol i Botella, nou director de La Primitiva

Inicialment el mestre clarinetista assumirà la direcció musical de la banda fins final de temporada

Eduard Terol i Botella (Alcoi, 1965)
Eduard Terol i Botella (Alcoi, 1965)

PMB.  En el transcurs de l’assaig general del concert de Santa Cecília, el vicepresident de la Junta Directiva, Sergio Ortega, va comunicar als membres la notícia del nomenament del nou director de la banda, Eduard Terol i Botella, després de la substitució temporal que ha exercit Vicente Juan Sanoguera Rubio davant els concerts que l’entitat tenia compromesos en el mes de novembre.

Eduard Terol, comença els seus estudis a La Primitiva ja que el seu avi i els seus pares van ser músics. Continua estudiant clarinet a Alacant obtenint el títol de professor de clarinet i el premi extraordinari Fi de Carrera Grau Superior al 1988. Recitals i enregistraments per tota Europa es van alternant mentre és membre fundador de l’ECCA i professor de Clarinet i d’Harmonia del Conservatori Professional de Música d’Alcoi.
Entre els seus últims treballs destaca l’àlbum gravat per ell i Sílvia Gómez Maestro De la Música y el Tiempo (Ed. EMEC, Madrid 2009), amb dos discs compactes i partitures del Col·lectiu de Compositors de l’ECCA, que és guardonat amb el “Premi a la Millor Edició d’Obra Musical Clàssica” de l’any 2009, atorgat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música; el seu CD monogràfic Sub Nocte amb enregistraments simfònics i de cambra el 2013 o actuacions amb l’Orquestra de Cambra de la Ràdio romanesa al marc de la 22a Saptamana Internationala a Mizicii Noi, i amb la Filharmònica “Mihail Jora” de Bacau, amb l’estrena mundial del seu propi Concert a Cadiz MDCCCXII, per a Clarinet i Orquestra, dins de l’XXVI Festivalul International Zilele Muzicii Contenporane al 2012, entre d’altres.

En l’àmbit local i comarcal, va dirigir la Unió Musical de Beniarrés entre 1990 i 2010, i també director de la Coral Polifònica Alcoiana entre 1990 i 2003.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: