Concert de Nadal del Cor de Cambra València

El concert brinda una oportunitat per a sentir el Tríptic Nadalenc d’Amando Blanquer

corcambravalenciaPMB . El diumenge 18 de desembre a les 19 h. a l’església de Maria Auxiliadora es celebra un Concert de Nadal a càrrec del Cor de Cambra València  dirigit per Jaime Flors Villanueva i organitzat per l’Associació d’Amics de la Música i l’Ajuntament d’Alcoi. Aquesta entitat coral compleix trenta anys de la seva fundació i ha rebut multitud de premis a Torrevella, Egea de los Caballeros, Xixona o Cocentaina. El concert consta d’obres de Schumann, Luis de Victoria, Debussy o Bruckner.

No obstant això, desperta un enorme atractiu la recuperació o descobriment del Tríptic Nadalenc (1) d’Amando Blanquer Ponsoda. L‘obra basada en tres nadaletes: Pastoret, on vas?, Feu-me llenyaA Belén me’n vaig va ser composta el 1969 i va guanyar el premi de Composició Coral de l’Institut d’Estudis Alacantins un any després. Estrenada per la Coral Polifònica Alcoiana el 21 de desembre de 1971, va ser una obra constant en el seu repertori durant la dècada dels setanta, la qual va ser peça obligada en el Certamen d’Havaneres i Polifonia de Torrevella de 1973, sent continuament difosa en països com Alemanya, Polònia o Hongria. Posteriorment en 1985, l’autor va realitzar una versió per a quintet de vent i una altra nova per a Cor i Orquestra en 1988 per encàrrec de l’Orfeó Universitari de València.

***
(1) FERRANDO MORALES, Àngel Lluís (2015): La Música de Nadal a Alcoi. CAEHA i Ajuntament d’Alcoi, p.39-42

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: