Estrena del documental «Bird on a wire» amb Leonard Cohen

La sessió té lloc el dimecres 8 de març a les 20 h. al Centre Cultural Mario Silvestre

Leonard Cohen (Montreal, 1934-Los Ángeles, 2016)

http://www.alcoi.org. Presentat per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, continua el cicle de rockumentals que ofereix mensualment el Centre Cultural Mario Silvestre. Després de Joe Strummer, ex-líder de Clash, li toca el torn a Leonard Cohen, recientment mort, amb el documental de Tony Palmer, Bird on a wire (1974).
El film mostra  la gira que el músic canadenc va fer per Europa, en què va interpretar algunes de les seues cançons més conegudes, com ara Suzanne, Sisters of Mercy, So Long, Marianne, Bird on a Wire o Chelsea Hotel.
Després de realitzar en 1971 la pel·lícula 200 Motels amb Frank Zappa, Palmer va decidir d’embarcar-se en un documental sobre la gira de Leonard Cohen per Europa. Seguint el músic per les 20 ciutats en què va actuar, va filmar no tan sols les seues actuacions, sinó també diversos moments de la intimitat del músic. Així, en Bird on a wire es pot veure Leonard Cohen lligant amb les seues fans, discutint amb el públic pels problemes tècnics d’un concert o interrompent una actuació pel consum de substàncies.
En acabar la pel·lícula, l’equip de Cohen no es va quedar satisfet amb el resultat i se’n va estrenar una versió censurada que no va satisfer Tony Palmer, segons les fonts. El director va poder reconstruir el muntatge original en 2010, després de trobar una còpia del material rodat que creia perdut per sempre.
Tony Palmer, amb una filmografia composta per més de cent pel·lícules, és un dels cineastes més importants en l’actualitat i el seu interés principal ha sigut el fet de reflectir la música en el cinema, en què s’ha dedicat tant al rock com a la música clàssica.
La seua trajectòria va començar en els anys 60, treballant amb músics com els Beatles, Jimi Hendrix, Eric Clapton o Frank Zappa, a més de personalitats del món de la música simfònica i l’òpera com Maria Callas, Benjamin Britten i Igor Stravinsky.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: