Música d’Eduard Terol a Chisinau (Moldàvia)

Ofereix dos concerts junt a la pianista Silvia Gómez Maestro i l’Ars Poetica Ensemble en homenatge al compositor Ghenadie Ciobanu en el seu 60 aniversari

PMB. El nostre director, Eduard Terol i Botella, viatja a Chisinau, capital de Moldàvia on oferirà un concert el dimecres 14 en homenatge al compositor, docent i home d’estat Ghenadie Ciobanu en el seu 60 aniversari.
En aquest concert al costat de la pianista Silvia Gómez Maestro interpreta dues peces d’aquest compositor Vremea Trece i The sad symbols, (aquesta segona amb un moviment a duo de clarinets tocats per un sol intèrpret), juntament amb obres de Lídia Ciubuc, Snejana Pislari i del propi Eduard Terol, Sonata, composta de tres moviments (Allegro, Molto Adagio i Presto). Aquest mateix concert s’ofereix uns dies abans més a prop de nosaltres, a l’Auditori Josep M. Bru d’Agullent a manera d’assaig general, el proper 11 de juny.
Seguidament, el dijous 15 ofereix un altre concert a la capital moldava amb l’ensemble de cambra Ars Poetica Ensemble on apareix en programa una altra obra de Terol, Leden, obra per a clarinet solista i grup instrumental, dins el festival Zilele Muzicii Noi (Dies de la Nova Música). Aquest festival fundat en 1991 pel propi Ciobanu constitueix un marc de música contemporània organitzat per compositors i musicòlegs de la República Moldava.

 

PERFIL DE GHENADIE CIOBANU

Ghenadie Ciobanu (Brătușeni, Edineț, 1957)

http://www.cimec.ro. Compositor nascut el 1957, que va ser Ministre de Cultura de la República de Moldàvia (1997-2001).

Es va graduar en Piano Music-Institut Pedagògic «Gnesin» a Moscou i la composició del Conservatori «G. Musicescu» a Chisinau. Ell és l’autor de simfonies, obres escrites per a conjunts de cambra (instrumental), obres corals, música per a teatre i cinema, etc.
Els seus treballs s’han realitzat en molts festivals i trobades musicals a França, Alemanya, Àustria, Espanya, Israel, Dinamarca, Romania, Rússia, Estònia, Ucraïna, Grècia, Xina, etc.
Va participar en diversos festivals internacionals: FIMU ’91 (Belford, França), «Música d’Amics ’95» (Moscou), «Setmana Internacional de Música Nova» (Bucarest, 1991, 1992, 1996, 2002), Festival Internacional «George Enescu»  (Bucarest, 1991), «Música Contemporània» (Bacau, 1996, 1998), «Música Danubiana» (Satu Mare, 1996), «Ensems ’96» (València), «Dos dies i dues nits de Nova Música» ( Odessa, Ucraïna, el 1995, 1996, 1997, 1999), «Dies de Música Nova» (Chisinau, 1991-2002) Festival «Martisor» (Chisinau, 1989, 1995, 1998, 1999), Festival Internacional de Música Contemporània (Minsk, Bielorússia, 1995), Internationales Musik-Festival (Heidelberg, 1992), «Moscou tardor ’96, ’97, ’98,» «Kontrasts» Festival Internacional de Música Contemporània (Lviv, 1997), «Cluj tardor musical» (1997), «Música Nova» (Sofia, 1998), «98 entre Europa i Àsia» (Tatarstan, Kazan), «Reunions de Música Nova «(Braila, Romania, 1999, 2002).
És Nobel Nacional de Moldàvia (1998), Master of Arts (1999), guardonat amb el Premi Nacional de la Joventut en literatura i art (1991). El primer premi en el concurs de composició dedicat a celebrar els 50 anys de la UNESCO i l’ONU (Chisinau, 1995) i el Primer Premi en els concursos de composició organitzat per la Unió de Compositors de Moldàvia (1995, 1997, 1998, 2001). Premi Nacional de Teatre i el Festival de Música de drama contemporani (Chisinau, 1998) Premi «Golden Antena» de la televisió Moldàvia (1999).
Ell és el fundador i director artístic del Ars Poetica Ensemble, autor i presentador del cicle permanent de programes sobre música contemporània «New Music Studio» Ràdio Moldàvia. I també fundador i director del Festival Internacional «Dies de Música Nova».
És professor visitant a la Universitat de Las Palmas, on en repetides ocasions va afirmar cursos de composició.
En 1997 va ser triat a doctor honoris causa de l’Acadèmia «Gh. Dima «de Cluj-Napoca.
És director executiu del Curs Internacional d’Estiu de composició i interpretació musical; 1991 President de la Unió de Compositors i musicòlegs de Moldàvia i el president moldau de la Secció Nacional d’SIMC. Ministre de Cultura de la República de Moldàvia (1997-2001).

Una respuesta a «Música d’Eduard Terol a Chisinau (Moldàvia)»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: