Crònica Santa Cecília 2017, per Mar Fernández

El passat dissabte 25 va ser la gran festa dels músics amb el concert de les tres bandes i el posterior sopar de germanor. La nostra companya, la saxofonista Mar Fernández ens conta com va ser la tarda-nit d’aquest dia tan especial

El passat 25 de novembre va tindre lloc al Teatre Calderón el tradicional concert de Santa Cecília, la patrona de la música, realitzat per la Nova, la Unió Musical i la Primitiva. El programa oferit per les tres bandes va ser molt variat. A més a més, enguany va haver un gran aforament al teatre.

Eduard Terol compleix un any com a director de La Vella

La Primitiva va actuar en aquesta edició en segon lloc, després de la participació de la Unió Musical que va interpretar obres de S. Yagisawa i E. Whitacre. Seguidament, baix la direcció d’Eduard Terol i Botella, la Primitiva va iniciar el seu concert amb la Sinfonia Hungàrica del compositor Jan Van der Roost, concretament interpretant el tercer temps Istvàn i va concloure amb la Simfonia Nº5, en Re Menor, op. 47 del compositor rus Dimitri Shostakovich. Finalment, li va arribar el torn a la Societat Musical Nova d’Alcoi. Abans de la seva actuació, el seu president José Antonio Llinares va rebre de part de les altres bandes una placa commemorativa pel 175é aniversari de la fundació de La Nova. Aquest reconeixement li va ser atorgat pels tres presidents de les altres bandes: Enrique Esteve, de La Primitiva; Juan Jorge Egea, de la Unió Musical; i Lluís Castelló, de l’Agrupació Musical Serpis. Amb la direcció de Juan Doménech Calaforra, la formació va interpretar Memòries de Miguel Ángel Mas Mataix, composada amb motiu d’aquest aniversari. Seguidament, les dues últimes obres del concert: Kelarnit i The Musketeers, totes dues amb la col·laboració del quartet Barcelona Clarinet Players.

Moment de l’actuació de la banda

Al finalitzar el concert va tindre lloc el tradicional sopar de germanor de les entitats musicals de la nostra ciutat a la Filà Miqueros. En el transcurs d’aquesta, es van donar els premis que anualment dediquen cada entitat a un dels seus membres. En aquesta ocasió,  la persona homenatjada a la nostra va ser Marisa Sempere Pérez per la seva gran implicació des de que es va incorporar al 2008 fins l’actualitat i per ajudar a la banda sempre que ho ha necessitat.

Finalment, cal destacar que aquest any la Primitiva ha sigut campiona als tornejos de bàsquet i futbolí. A més, també va participar als de cotos, tennis taula i futbet masculí. (Fotografies: PST Fotografía)

MAR FERNÁNDEZ

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: