In Memoriam: Gratitud a Jaime Lloret Miralles

Dimarts 20 de febrer a les 11.30 h. tindrá lloc el funeral per la seua ànima a l’església de Sant Maure i Sant Francesc

Jaime Lloret Miralles (Alcoi, 1933-2018)

CIM APOLO – Comunicació Social. El diumenge 18 de febrer moria, als 84 anys d’edat, després d’una llarga malaltia, el músic Jaime Lloret Miralles, director de La Primitiva entre 1974 i 1978. Va néixer el 16 de maig de 1933 i va entrar a la banda en 1942 per mediació del seu oncle Jaime Lloret (‘Senyo’ Jaume), tubista de la banda. Va estudiar solfeig i teoria amb el, llavors, director de la banda, Fernando de Mora Carbonell, el qual li va iniciar en saxo, clarinet i fagot, ampliant els seus estudis amb Amando Blanquer a València.

El seu primer concert com a director de La Primitiva va ser el 7 d’abril de 1974 al Teatro Circo substituint Mora Carbonell  on va dirigir la primera part, finalitzant la seva tasca per motius professionals en el Festival de Música Festera de Mig Any de 1978. Durant el temps en què va estar al capdavant de la Primitiva, es van gravar dos discos de música festera Ecos de Mariola i Música de la Fiesta i la banda va acudir a sengles certàmens aconseguint en tots dos el segon premi. A més va tindre una destacada actuació en el VII Certamen Provincial de Bandes, organitzat per la Diputació Provincial, celebrat a Alacant el 24 d’Octubre de 1976, en el qual va actuar com a banda convidada per tancar el mateix.
El 23 de Novembre de 1981 dirigeix ​​el seu primer concert amb l’Orquestra Simfònica Alcoiana, substituint al director de la mateixa, Gregorio Casasempere Juan qui, per motius de salut, deixa de pertànyer a la mateixa. A partir de febrer de 1982 comparteix la direcció d’aquesta formació simfònica amb Gregorio Casasempere Gisbert, fill de l’anterior director, fins que al juny de 1984 deixa la batuta per motius familiars.

Al novembre de 1983 es ​​cridat per formar part de la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi, com a Assessor Musical d’aquesta institució, càrrec que s’institueix amb el seu nomenament i en el qual roman fins a Maig de 1992.

Concert de La Primitiva al 1976

De Novembre de 1986 a Desembre de 1991 forma part de l’Agrupació Lírica «El Trabajo» com a director musical, muntant i dirigint les sarsueles La Calesera, La del Soto del Parral, Bohemios, El Rey que rabió, La Montería, La del Manojo de rosas i La Alegria de la Huerta.
En el món fester, va dirigir l’Himne de Festes en 2001 i va ser membre de la Filà Gusmans, mentre que en la seva faceta compositiva, destaca el conegut La Moral del Alcoyano, himne del Club Esportiu, coescrit amb Miguel Peidro Gomar, i entre d’altres, la marxa mora … Que són els Benimerins (1980); el motet religiós Prodigi miraculós i un grup d’obres dedicades a la nostra banda com el pasdoble torero Abaíto (2000) «Al CIM Apolo en el 125 Aniversario de su fundación, con todo mi afecto»; el pasdoble dedicat al seu oncle Jaime Lloret Baix i contrabaix (1997); Gratitud (2013), pasdoble «A la Corporación Musical Primitiva de Alcoi, a la que le debo todo lo que he sido como músico” y la marxa mora Jaumet el Judío (2014) «Marcha pensada y escrita en homenaje a la inigualable «Uzul el m’sélmin» tambien conocida como “L`entrá dels moros” de D. Camilo Perez Monllor, con motivo del centenario de su estreno en 1914.» Sempre implicat i compromès amb nosaltres, la banda li va oferir ser el nostre Abanderat en les Festes de 2015. Des d’aquestes línies, tant des del Centre Instructiu Musical Apolo com de la Corporació Musical Primitiva ens quedem molt sols sense ell i volem expressar el nostre més profund condol i dolor per tan gran pèrdua, així com transmetre als seus familiars i amics, mostres i paraules de suport, afecte i de record. Descanse en pau, mestre.

2 respuestas a «In Memoriam: Gratitud a Jaime Lloret Miralles»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: