Nova col.laboració de Pablo Martínez a la Revista de Festes

L’article ens parla de Luis Vicente Claver Solano, director de la nostra banda un any abans de la guerra civil

Luis Vicente Claver Solano (Alcántara, 1903-Alicante, 1987)

CIM Apolo.   Dijous passat 22 de març es celebrava al Círculo Industrial la presentació amb nou format de l’edició del 2018 de la Revista de Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, separant aquest acte del descobriment del cartell anunciador de les properes festes. D’entre els seus continguts, apareix un nou treball realitzat pel nostre company, el saxofonista Pablo Martínez Blanes. Sota el títol Luis Vicente Claver Solano, un director de La Primitiva, realitza una aproximació biogràfica a la figura d’aquest músic militar, natural d’Alcántara (Cáceres), incidint en el seu pas per Alcoi, el qual va prendre les regnes de la nostra banda al juliol de 1935, substituint al també militar i ja retirat Emilio Gutiérrez Féliz mentre era també director del Regiment d’Infanteria 38 amb una labor que va ser interrompuda un any després per l’esclat de la Guerra Civil Espanyola. El recientment desaparegut Jaime Lloret Miralles, a qui va dedicat el treball, li va proposar la idea d’aquest article fa quasi dos anys, el qual no el va poder veure finalitzat per mesos.

Pablo Martínez Blanes (Alcoi, 1970)

El treball de Martínez apareix dins dels continguts de la secció Evocación y protagonismo de la Fiesta on, entre diverses temàtiques, aparéixen temes musicals com el de José María Valls Satorres, Gonzalo Blanes y Joan Valls escuchando su música y su poesía; Els Bene, una saga musical alcoyana, d’Ernest Llorens Climent; 20 años del pasodoble-marcha Fernandín de José Vicente Egea Insa, d’Ana María Botella Nicolás; 50 anys junts: Unió Musical de L’Orxa i Filà Muntanyesos, de José F. Julià Espí i Homenaje a los directores del Himno, de Xesca Lloria.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: