Festers i Festeres: La Festa per La Vella 2018

La Primitiva participava en els pregons festers, Glòria i Glòria Infantil, els dos primers diumenges d’abril

La Glòria a la Plaça d’Espanya (Foto: Paco Orozco)

Pablo Martínez. El passat 1 d’abril, Diumenge de Pasqua, com manen els cànons, es va celebrar en un matí radiant i assolellat el pregó fester per antonomàsia, la Glòria. Malauradament i encara a hores d’ara, es comenta que va ser històrica pel seu caràcter mixt, ja que van aparèixer cinc dones: una a la desfilada oficial i quatre en l’organitzat a la Llar d’Ancians Sant Josep i en el Preventori.

La Primitiva, amb direcció d’Àngel Lluís Ferrando, arrancava a la Plaça d’Espanya sobre les 10.35 h. als sons de La canción del harén, de Camilo Pérez Laporta, acompanyant com sempre al bàndol cristià que formava el sergent Javier Lerma. El repertori que va interpretar la banda durant tot el matí va ser Tristezas y alegrías, d’Evaristo Pérez Monllor; 24 de septiembre de 1810, de Camilo Pérez Monllor i Mi Barcelona de Julio Laporta Hellín. La nota positiva va ser la invitació que la Junta Directiva va realitzar als músics de la banda a un petit ‘piscolabis’ als locals del Grup La Cordeta abans del tram de Sant Nicolau, mentre que la negativa va ser l’allargament innecessari de l’acte fins gairebé les 14.40 h. de la tarda en què va ser disparada la ‘mascletà’.

Finals de la Glòria Infantl a Sant Tomàs (Foto: Pau i Laura Martínez)

A la Glòria, li va seguir la seva versió infantil al diumenge següent, dia 8. La jornada va començar a trenc d’alba amb l’acompanyament ‘sorpresa’ per part d’un grup reduït de La Primitiva a Adrián Martínez, glorier per la Filà Cordó, fill dels nostres companys Charo Marín i Óscar Martínez. En un matí assolellat però molt fred, s’iniciava el pregó infantil a El Partidor, que també va presentar caràcter mixt, acompanyant la banda en aquesta ocasió al bàndol moro capitanejat per Marcos Jácome Pascual. El repertori van ser dos pasdobles de Tomás Olcina Ribes: President Llinares i Aitana que es van anar alternant amb la Societat Musical Nova que acompanyava els cristians.
Els dos pregons festers van ser iniciats amb un distès esmorzar de germanor al Centre de Majors La Plaça seguit d’un cafenet i tot tipus de begudes espirituoses al nostre Club Social per agafar forces per als actes. Fem música, fem banda …

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: