La Primitiva també celebrarà l’Any Bernstein

El músic nord-americà estarà present al Concert d’Estiu que ofereix la banda el proper dissabte 30 de juny

Un madur i genial Leonard Bernstein

PMB.  Leonard Bernstein n’hauria fet cent anys el pròxim 25 d’agost en cas d’estar viu. Ell no ho està però la seva música segueix més viva que mai, sent objecte de continus homenatges i recordatoris per tot el món. D’una tremenda i carismàtica personalitat, la seva música estarà present al programa del Concert d’Estiu dedicat a la música nord-americana de totes les èpoques que ofereix la Corporació Musical Primitiva amb direcció d’Àngel Lluís Ferrando el proper dissabte 30 de juny a la plaça de Ferrándiz i Carbonell, i del que molt aviat oferirem més informació.

L’oscaritzada «West Side Story» de Robert Wise, obra musical de Bernstein

LEONARD BERNSTEIN (Lawrence, 1918-Nova York, 1990) és un compositor, director i pianista nord-americà. Educat a la universitat de Harvard, on estudia piano i composició, així com en el Curtis Institute de Filadèlfia. Debuta com a director a la Filharmònica de Nova York en 1943, sent titular d’ella des de 1958. Ofereix més de mil concerts per tot el món amb les seves interpretacions de Bruckner i Mahler. Les seves composicions amb clares influències de Strauss, Stravinsky i Copland tenen gran varietat de formes: des de les tres simfonies fins als musicals On the town (1944), Wonderful town (1953) i West Side Story (1957), passant per l’opereta Candide (1953), l’òpera Trouble in Tahiti (1952) o els ballets Fancy free (1944) i The Dybbuck Variations (1974). Per la seva dedicació a la música, rep el premi Grammy en 1985.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: