Yolanda Calabuig, en el professorat del Sent-Me de Cocentaina

Forma part del professorat assistent del Sent-Met, taller d’Iniciació Musical per als xiquets

Yolanda Calabuig (Alcoi, 1978)

PMB. Dins dels continguts del simposi musical Sent-Me que es desenvolupa a Cocentaina entre els dies 16 i 21 de juliol, apareix el taller d’iniciació a la música per a xiquets de 3 a 11 anys, el Sent-Met. Aquest taller és impartit per la professora Elena Huidobro, coautora de la metodologia de Música i Moviment Suena Suena, molt consolidada en el panorama de l’ensenyament musical, on als més menuts se’ls introdueix a la música mitjançant el joc, l’expressió dramàtica i la cançó, el moviment i la dansa, la petita percussió i el llenguatge musical no convencional. Entre els professors assistents es troba David Payá Gea, ex-director de l’Ateneu Musical de Cocentaina i la nostra companya, la flautista Yolanda Calabuig.

Yolanda Calabuig inicia els seus estudis de flauta travessera a la Corporació Musical Primitiva i al Conservatori de Música Juan Cantó d’aquesta ciutat, obtenint el Premi Extraordinari de Grau de la seva especialitat.
Posteriorment es trasllada al Conservatori Municipal de la ciutat de Conca on obté el títol Professional de la seva especialitat. Anys després finalitza els seus estudis musicals al Real Conservatori Superior de Música de Madrid obtenint el títol de professora Superior de flauta travessera de la mà del professor Manuel Guerrero. Un any després participa en els cursos de Postgrau que organitza el mateix conservatori.
Ha realitzat diferents cursos de perfeccionament de la mà de professors com Joana Guillem, Laura Llorca, J.M.Dominguez, Istvan Matuz, Will Offermans, Jane Rigler, Alexandre Magnin …
Fou flauta – flautí titular de la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant quatre temporades.
Participa en diferents concerts com a solista amb músics de la talla d’Alexander Ramírez i amb diferents agrupacions musicals com l’Harmònica Alcoiana i l’Orquestra Simfònica Alcoiana.

Ha treballat com a professora de Llenguatge Musical, Iniciació a la música i flauta travessera a l’Escola de Música Mestre Climent de Sant Joan d’Alacant, Centre Professional de Música Vila de Sant Joan, Escola de Música Amando Blanquer d’Alcoi i la Societat Música Nova.
Diplomada per la Universitat de Magisteri Fray Luís de León de Conca en l’especialitat de Música. Posteriorment obté el títol d’expert en direcció i gestió de centres privats.
Ha col·laborat en diferents projectes musicals com Concert Desconcert, Curs de Música Estiueja al Teu Ritme i Concert Didàctic amb motiu de la celebració del 175 Aniversari Musica Nova d’Alcoi.
En l’actualitat es troba compromesa en el camp de la docència musical apostant per la formació musical dels alumnes des d’edats primerenques sent professora d’Educació Primària i Secundària del Col·legi Sagrada Família Esclaves d’Alcoi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: