Aaron ‘Pop’land: Crònica Concert d’Estiu 2018

Tarda calorosa però agradable per a sentir el millor de la música nord-americana en aquest extraordinari auditori urbanístic com és la Plaça Ferrándiz y Carbonell

Salutacions finals del concert (Foto: Isabel Martínez)

Pablo Martínez. El passat dissabte 30 de juny va celebrar La Primitiva el seu Concert d’Estiu com a comiat del curs 2017/18 dins de la campanya Música als Pobles que promou la Diputació d’Alacant amb suport de l’Ajuntament d’Alcoi, tractant-se també del primer concert que ofereix el consistori alcoià en el seu cicle Músiques d’Estiu al qual s’afegiran les diverses entitats musicals alcoianes al llarg dels mesos més càlids de l’any.

La banda al complet (Foto cedida per El Nostre)

Malgrat la calor i dels ‘octaus’ de final dels mundials futbolístics de Rússia, la plaça Ferrándiz i Carbonell es va omplir de simpatitzants, familiars i públic en general per escoltar les obres preparades per la banda en els mesos posteriors a les festes de Sant Jordi. A les 19.45 h. va començar a presentar el concert Mar Fernández la qual va tindre unes paraules de record per al nostre company Rafael Bracero, recentment hospitalitzat però fora de tota gravetat, demanant a continuació la presència a l’escenari del nostre director Àngel Lluís Ferrando.

El concert va ser un sentit homenatge a un dels grans de la música americana, Leonard Bernstein en el centenari del seu naixement i va començar com una prolongació del passat Sons de Hollywood del mes de febrer, interpretant-se en primer lloc l’arranjament per a banda de passatges de la seva obra més coneguda West Side Story, com els famosos Maria, I feel pretty, Tonight o América.

Posteriorment, va ser el torn d’un altre dels grans de la música del Nou Continent, Aaron Copland, del qual es va oferir A Copland tribute, arranjament de Clare Grundman de tres de les seves obres: la poderosa Fanfàrria per a l’home corrent, en homenatge als soldats aliats de la Segona Guerra Mundial a la qual li deuen músics de cinema com Jerry Goldsmith i John Williams en les seves bandes sonores de Patton i Salvar al soldado Ryan, respectivament; la Primavera Apalache, clar exponent del gènere ‘Americana’ on el folklore coetani té gran presència i finalment, Rodeo que va comptar amb els solos de trompeta de Fernando Pérez i Ángel Esteve.

Els saxos de La Vella (Foto: I. Martínez)

Bernstein va tornar al concert amb fragments de la seva opereta Candide, concretament The best of all possible worlds, Westphalia Chorale and battle Scene, Auto-da-fe, Glitter and be gay amb un brillant sol de saxo alt de Fran Blasco i la coral Make our garden grow que va posar punt final a la part més ‘clàssica’ del concert.
El concert va donar un gir de 180 graus amb la inclusió en el programa del Bon Jovi Rock Mix i Michael Jackson: King of pop, desig personal del nostre director Ferrando, ja que no les va poder dirigir en el passat concert de cloenda de 2016 We Will Rock You pel seu recent atac vascular.

El concert va finalitzar amb un bis, repetint els arranjaments de Bon Jovi i posant punt final a la temporada. Per citar als autors de les obres, no sé si el concert va ser ‘el millor dels possibles’ però sí va finalitzar com una autèntica ‘outdoor overture’ (obertura a l’aire lliure). Seguidament, hi va haver un sopar de ‘sobaquillo’ al Club Social Apolo per viatjar a continuació al barri alacantí de Sant Blai per continuar amb els compromisos festers que culminaran amb l’Entrada el proper 22 de juliol. Bon estiu a tothom!!! (Gràcies al diari El Nostre per les seues fotografies i a Isabel Martínez)

Una respuesta a «Aaron ‘Pop’land: Crònica Concert d’Estiu 2018»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: