El Centre Artístic Cultural ‘Verge de la Pau’ d’Agost, guanyadora del II Certamen d’Alcoi

La Primitiva va actuar com a banda convidada per a tancar l’esdeveniment

La Primitiva dirigida per Àngel Lluís Ferrando tancava este segon certamen

PMB. El passat dissabte 29 de setembre es celebrava a Alcoi el II Certamen d’Interpretació de Música Festera que organitza l’Associació de Sant Jordi i l’Ajuntament d’Alcoi. Tenint com a escenari el Teatre Calderón les bandes presentades a concurs van ser el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost, l’Agrupació Musical de Manuel i l’Agrupació Musical La Nova de Banyeres. El jurat d’aquesta segona edició va ser donat a conèixer uns minuts abans de la celebració dels concerts i va ser compost de Ramon Garcia i Soler, José Vicente Asensi i Joan Doménech Calaforra.

La bandera rebia el corbatí d’aquest certamen per part del president Juan José Olcina (Foto: Pau Martínez)

La nostra banda va ser la corporació convidada per a aquest esdeveniment interpretant un curt concert mentre el jurat deliberava compost dels pasdobles Krouger i A la guerra de Camilo Pérez Laporta; Moros i Cristians, marxa de festa de Camilo Pérez Monllor, i La despedida de Abu-Abdalá, poema simfònic de Gonzalo Blanes. D’altra banda, la banda escollia per a la cercavila prèvia Solitario de Camilo Pérez Monllor, un pasdoble que no sonava pel carrer de Sant Nicolau des de 1909. La Primitiva anava encapçalada per la bandera portada per Pablo Martínez, Abanderat 2018 en homenatge a Agustinet i el director Àngel Lluís Ferrando.

L’obra obligada d’aquest certamen era la marxa cristiana Piccadilly Circus, de Josep Vicent Egea Insa, sent finalment guanyadora amb el Premi Sant Jordi la banda d’Agost dirigida per José Vicente Algado Climent amb les obres escollides per a l’ocasió: el pasdoble de presentació La Xica, de Saül Gómez i la marxa mora Cordón 95 d’Egea Insa.

El Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost rebia el Premi Sant Jordi

Aquest premi està dotat de 4.000 €; en segon lloc, la banda de Manuel amb 2.500 € i, finalment, la de Banyeres, amb 1.500 €. Les altres obres que van ser interpretades en aquella vesprada van ser: La Plana de Muro, de Francisco Esteve Pastor i Alfawara de Saül Gómez Soler (Manuel); i Novella, de Vicente Juan Sanoguera Rubio i Al-Mudayna, de Ramón Garcia (Banyeres).

 

Una respuesta a «El Centre Artístic Cultural ‘Verge de la Pau’ d’Agost, guanyadora del II Certamen d’Alcoi»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: