Javier Darias, Premi Nacional de Música

El compositor està vinculat a l’ECCA que enguany compleix trenta anys d’existència

Javier Darias (Alcoi, 1946)

Información. El Cuarteto Quiroga, en la modalitat d’interpretació, i l’alcoià Javier Darias, a la de composició, han estat guardonats amb els Premis Nacionals de Música corresponents a 2018, dotats cadascun amb 30.000 euros, ha informat en una nota el Ministeri de Cultura i Esport. La decisió assenyala la seva contribució investigadora al voltant de les teories de les escales amb estudis com Lepsis I i Lepsis II i la seva tasca enfront de l’Escola de Composició i Creació Artística (ECCA), que acaba de celebrar el seu 30 aniversari.

Ell és un artista de vocació multidisciplinària, deixeble de Patricio Galindo a València i de Juan Hidalgo a Madrid, a més de formar-se com a químic especialitzat en ceràmica al Departament de Silicats de la Facultat de Ciències de València.
Va iniciar la seva carrera en els anys 70, període en el qual va realitzar la major part dels seus treballs combinant diferents manifestacions artístiques com pintura, escultura, dibuix i collage, i des de 1988 ha col·laborat en la creació d’orquestres com la Simfònica d’Astúries, Reial Filharmonia de Sant Jaume, Orquestra del Palau de les Arts de València, Tenerife i Galícia.
És acadèmic numerari de l’Acadèmia de la Música Valenciana i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i les seves composicions orquestrals i de cambra estan recollides en nou discos monogràfics, així com les seves simfonies.
El jurat, presidit per la directora general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Amaya de Miguel Toral, ha estat integrat per Patrick Alfaya, Alicia Lázaro, Elena Mendoza, Antonio Moral, Félix Palomero, Pilar Rius, Antonio Garde i les guanyadores de l’any passat, Teresa Català i Rosa Torres-Pardo.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: