«Al voltant de la música, l’esperit d’un poble. 600 anys, tots a una veu»: Notes al programa

Introducció a les obres a interpretar per la Banda Juvenil de La Primitiva el dissabte 1 de desembre

Ferran Campos Valdés (Biar, 1990), autor de «Porta de l’Aljorf»

PMB. El concert s’inicia amb el pasdoble Felicitat del compositor biarec Ferran Campos Valdés, del qual La Primitiva va interpretar el seu pasdoble premiat a Albaida Portal de l’Aljorf en el concert de Diumenge de Rams de 2016. En aquesta ocasió, aquest desenfadat pasdoble a interpretar va ser un regal que l’Esquadra El Botijò va realitzar al capità Moro Francisco Román Pina per la Filà Moros Chumberos d’Ibi en 2017. Aquesta obra ha estat elegida pel seu director per representar el pasdoble com a gènere específic de música escrita per a banda.
Dins de les obres simfòniques per a banda, apareix Sonatina naïf del mateix Jordi Monllor, estrenada a les audicions d’estiu de l’Escola de Música ‘Amando Blanquer’ com a finalització del curs 2014/15. Aquesta peça és el resultat per al Treball Final de Titulació de Composició a Alacant i supervisada per Joan Enric Canet Todolí; i en segon lloc, la invenció per a banda Jovenívola (2015) del compositor de Salem Joan Alborch Miñana. L’autor, juntament amb els esmentats Ferran Camps o Joan Enric Canet constitueixen amb més gent el ‘Col.lectiu Ómnibus’, formada principalment per professionals de la música i de la composició musical, tots units per una profunda amistat.

Portada de La Gossa Sorda

El tercer grup d’obres dedicades a la música de grups valencians, es centra en Esbarzers de La Gossa Sorda. Aquest grup nascut a Pego el 1999 presenta influències de ritmes mediterranis i altres com ska, reggae o punk amb lletres sempre subversives on es tracten temes com la corrupció política, injustícies socials o la crisi econòmica. Per finalitzar, Karrasketón de La Fúmiga que en paraules del seu autor Josep Beteta la defineix així: «és una mena d’Electro-Latino que vaig composar per a la meua amiga Laura Carrascosa i la xiqueta Alba Botija que han sigut falleres Majors de Josep Pau l’any 2015». El grup nascut a Alzira en 2012 porta els instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les ‘brass bands’ del centre d’Europa, barrejant la cultura de banda amb l’alternativa, tenint sempre com a referents el ska, el punk i la música llatina. Música de tots els colors per a representar a la música valenciana en totes les seves variants.

Enllaços-font d’informació: https://www.facebook.com/moros.ibi/videos/concert-chumbero-7-5-2017-pasodoble-felicitat-dedicado-a-nuestro-capit%C3%A1n-sisco-r/1899520263657086/; http://josebetetaclarinet.blogspot.com/2015/06/karrasketon.html; http://villenaso.blogspot.com/2016/01/esbarzers-la-gossa-sorda.html; https://www.facebook.com/pg/colectivoomnibus/posts/

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: