Trio d’assos: Santa Cecília 2018 per La Primitiva

El protagonisme dels tres joves solistes va centrar la proposta de La Primitiva per a la celebració de Santa Cecília

Luis Balaguer, Isaac Sanoguera i Andrea Blasco (Foto: P. Martínez)

PMB. El passat dissabte 24 de novembre es va celebrar al Teatre Calderón el primer dels concerts a efectuar per les bandes amb ocasió de la festivitat de Santa Cecília, concert aquest que s’ha dividit en dues parts per la inclusió en ell dels grups de dolçainers i de l’Agrupació Musical Serpis. No sabem si aquest nou format tindrà continuïtat o quedarà com una simple prova. El temps ens ho dirà.

La nostra banda va participar entre els dos grups de dolçainers anteriors: Colla Rebuig i el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta. Aquests últims van interpretar una obra del nostre director, Àngel Lluís Ferrando Dues imatges de Don Quijote, obra composta el 2005 per la celebració del quart centenari de l’aparició de la novel·la immortal de Cervantes, amb l’enèrgica direcció d’Hiroshi Fujii.

La Primitiva sota direcció d’Àngel Ll. Ferrando (Foto: Radio Alcoy)

Igual que en anteriors ocasions s’ha realitzat amb Jordi Monllor, Mariola Cortés, Fran Blasco, Lara Sanoguera, Ferran Fernández, Gabriel Micó o Mauro Fernández, la banda va donar una oportunitat a tres músics que acaben de realitzar els seus estudis de Grau Mitjà al Conservatori de Musica i Dansa ‘Juan Cantó’ d’Alcoi per interpretar com a solistes les obres que van preparar en aquest centre tenint a La Primitiva com acompanyants. Tal com es venia anunciant eren el saxofonista Isaac Sanoguera Miralles i els clarinetistes Andrea Blasco Jordá i Luís Balaguer Senabre, i francament cap va defraudar.

Juntament amb el director de la banda, Àngel Lluís Ferrando, Andrea Blasco va ser la primera a aparèixer a l’escenari interpretant el Concierto nº1 per a clarinet de Carl Maria Von Weber. Seguidament i en un canvi total de registre, van vindre  els ritmes ‘seventies’ de la mà d’Isaac Sanoguera dominant el saxo alt i el soprano com ningú amb Saxpack, d’Otto Schwarz, obra vibrant que va arrancar els majors aplaudiments del públic. Finalment, el ple romanticisme de la primera obra va tornar amb Von Weber amb la presència del clarinetista Luis Balaguer i el Concertino per a clarinet. Dues formes d’entendre la música a través de tres joves solistes en el qual la banda va complir la seva comesa de acompanyar-los. El concert va continuar amb l’actuació de la Unió Musical d’Alcoi que amb la batuta d’Iñaki Lecumberri va interpretar una obra que per a nosaltres ens és molt familiar i estimada com és el Andante y Polonesa de Juan Cantó.

Antonio Adamuz i la seua família, membre homenatjat enguany per La Primitiva (Foto: V. Pastor)

Després del concert, es va celebrar el tradicional sopar de germanor entre les diferents entitats musicals a la seu de la Filà Cordó on va tindre lloc el lliurament de premis per les victòries esportives en què la nostra banda va rebre el trofeu de campions en futbet i bàsquet i subcampions en tennis de taula. D’altra banda, Antonio Adamuz, arxiver, va ser enguany el músic homenatjat per la Primitiva, el qual va rebre els aplaudiments dels assistents i va estar acompanyat de la seva família, amics i companys de banda.

La Patrona va continuar sent honrada el dissabte 1 de desembre amb les restants corporacions musicals: Societat Musical Nova d’Alcoi i l’Agrupació Musical Serpis entre les bandes i Grup Barxell i La Degolla dels grups de dolçainers. (Moltes gràcies a Radio Alcoy per l’aportació del seu material fotogràfic)

Una respuesta a «Trio d’assos: Santa Cecília 2018 per La Primitiva»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: