Va passar… el 8 de febrer de 1999

L’entranyable i benvolgut Agustinet ens deixava prematurament fa vint anys deixant un buit irreparable a la nostra societat

Agustín González Castro, Agustinet (Foto: Estudios Cyan)

Pablo Martínez.  El 8 de febrer de 1999, la Societat Apolo quedava consternada per la fatal notícia de la mort sobtada d’Agustín González Castro, el popular Agustinet a conseqüència d’una forta pneumònia. Amb tan sols 33 anys, ens deixava el nostre atriler, conegut arreu del món musical i personatge popular de la nostra ciutat. La banda al complet dirigida llavors per Gregorio Casasempere Gisbert, juntament amb membres de la Filà Abencerrajes, altres socis i coneguts en general li acomiadaven en un multitudinari funeral a la parròquia Sagrado Corazón als sons de Fontinens i L’Entrà dels moros.

Agustinet es trobava en els nostres locals en total ‘inclusió, diversitat i visibilitat’ realitzant els treballs logístics que ningú valora fins que es deixen de fer: tots els faristols al seu lloc amb les seves carpetes, anar a fer fotocòpies, portador dels instruments més pesats de la banda i de l’Orquestra Simfònica (encara el recorde portant els timbals i la bossa de les carpetes dels repertoris a peu pel pont del Viaducte per a la ‘xarangà’ del divendres en els Marraskech o amb el contrabaix en la porta de l’esglèsia, immortalizat en la popular foto de Paco Grau).

Un gran bonàs amb el somriure perpetu (jaja, qué ‘grasia’) quan li gastaves una broma sense fer-li fàstics a una cervesa o un bon ‘plisplayet’ o veure la cara de satisfacció quan anava vestit amb el seu uniforme de músic, de moro o de patge quan arribava Nadal. Tan gran va ser el buit que ens va deixar en els nostres cors que la banda el recorda totes les vesprades del Dia dels Músics a l’acte de l’Abanderat que es celebra des de dos mesos després de la seva mort, on cada any és homenatjat un músic portant la bandera en honor seu. Continua descansant en pau, Agustinet.

ENLLAÇ LLISTA ABANDERATS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: