‘Octogenarato’ musical: Crònica Diumenge de Rams 2019

La Corporació Musical Primitiva i el Grup de Dolçainers i Tabaleters ‘La Cordeta’ van oferir la 79 edició del concert fester amb un eclèctic repertori

Moment del concert (Foto cedida per ‘El Nostre’)

Pablo Martínez. El passat diumenge 14 d’abril, la Corporació Musical Primitiva tancava el cicle de concerts d’Exaltació Festera, com sempre en Diumenge de Rams,  en què aquest any complia vuitanta anys de la seva celebració en la 79a edició. Primer de tot, agrair la presència de les televisions locals Intercomarcal Televisión i TvA que van gravar i emetre el concert puntualment. Ja accessible ‘a la carta’ i en les xarxes socials tot seguit,  la seva ràpida difusió converteix aquesta crònica en redundant i supèrflua, per tant, ressaltarem alguns detalls dignes a recordar d’aquest concert.

Presentació dels nous membres de la banda (Foto cedida per Esperanza Calabuig)

La nostra benvolguda Mar Fernández va ser la presentadora del concert agraint l’assistència de les autoritats locals polítiques i festeres, als representants de la Alferesia dels Cordoneros que acompanyarem aquest any en l’Entrada del proper dia 4 i a membres de les Juntes Directives festeres d’Ontinyent, Pego i Mutxamel. Seguidament, van ser presentats els nous membres de la banda, moment de futur i emotivitat: el saxofonista Iván Ruíz va rebre l’instrument de mans del company de corda Fran Blasco; José Enrique Crespo va rebre la tuba de part de Javier Pérez; Juan Carlos Peris va oferir el contrabaix al seu nebot Iñaki Peris, i finalment, Jordi Paredes va rebre el trombó de part de sa mare Esperanza Calabuig. Mar va comentar uns petits apunts de les obres a interpretar per donar pas al director Àngel Lluís Ferrando, el qual ha fet per a aquesta edició una eclèctica selecció d’obres, si tenim en compte que entre elles apareix una estampa mauritana, una marxa de festa, una marxa a la ‘americana’, un fox-trot oriental adaptat a marxa mora, un pasdoble futbolístic i inclús, un ‘potpurrí’ torruà.

Foto cedida per ‘El Nostre’

El concert s’iniciava amb la primera de les peces dins de l’homenatge subterrani a Julio Laporta Hellín Valencia-Alcoy, a la qual seguiria més tard El Rei Capità i Un moble més, en companyia del Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta. Discrepe de tot aquell que comentava que Argel, monumental obra de Gonzalo Blanes no era del millor de la seva producció. Fidel al seu estil descriptiu, va ser tot un encert haver programat aquesta estampa mauritana que dormia en els arxius de la banda des de feia 25 anys de la seva última audició i possiblement del millor que es va poder escoltar en aquesta matí festiu i musical. Jordi Monllor Oltra va donar una altra de les sorpreses del matí amb Centanarato Musical, obra que ha realitzat amb motiu del centenari de la refundació de la Societat Musical l’Aliança de la Torre de les Maçanes. Un jove músic que es distancia de totes les modes imperants en l’actual música festera i beu directament dels Laporta i Pérez Monllor no deixa de ser una proposta arriscada digna d’encomi.

Les estrenes del concert tampoc van defraudar com La Primera Diana de Vicente Sanoguera, de fort aroma clàssic, en el qual vam poder saber en el moment que es tractava d’un encàrrec de l’Alferes 2017 Jaume Bernabeu dels Verds dedicat a la seva dona Blanca Valls; i el més solemne i simfònic Marisa Sempere d’Eduard Terol. Finalment, citar les obres més aplaudides, la marxa cristiana Sahprut el Metge, de Paco Amaya amb el seu fort component percussionista i la ‘arabian march’ Dehu d’vetha del recordat Copérnico Pérez, en versió revisada per Vicente Cortell. El concert es va tancar amb Uzúl el-msélmin, que malauradament tornarà a ser objecte de polèmica i l’Himne de Festes de Barrachina, com manen els cànons.

 

Una respuesta a «‘Octogenarato’ musical: Crònica Diumenge de Rams 2019»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: