Entrada de Moros i Cristians a Cocentaina

La banda intervé a l’Entrada Mora del dissabte 10 d’agost per la nit

Cartell fester de Cocentaina, obra de Moisés Gil

PMB. La Primitiva continua la seua gira estiuenca festera apareixent el dissabte a l’Entrada Mora que és realitza a partir de les 19 h. a la veïna població de Cocentaina dins de les seues festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit. Actua amb la filà Bereberes ‘Els Borts’ que celebra el seu any de Capitania personificada per Rubén Colomina Arroyo on la banda interpreta en aquesta ocasió Als Berebers de José Pérez Vilaplana (Cocentaina, 1929-1998) sota la dirección d’Àngel Lluís Ferrando Morales. El seguici del capità moro on participa la banda té prevista la seua eixida al voltant de les 21.15 h. Aquesta és una de les marxes mores més significatives de Cocentaina que el compositor va dedicar a la filà «con respeto y admiración» i guanyadora del Segon Premi en el I Festival de Música Festera de Villena en 1973. El seu autor va ser director de la Unió Musical Contestana entre 1958 i 1995, a qui la banda li recorda posant-li el seu nom al seu local d’assajos i auditori. Fou compositor de nombrosa música festera on cal destacar entre les seves obres Bohemios del 29, Guardia Jalifiana, Voluntat de fer o A mons pares, senyal d’identitat de la banda contestana.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: