Entrada de Moros i Cristians a Ontinyent

La banda intervé a l’Entrada Mora del divendres 23 d’agost per la nit

PMB. La Primitiva juntament amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta aparéixen el divendres 23 a l’Entrada Mora que es realitza a partir de les 22 h. a la localitat d’Ontinyent dins de les seues festes de Moros i Cristians en honor del Santíssim Crist de l’Agonia a celebrar del 22 al 26 d’Agost. Actua amb la comparsa Kábilas on la banda torna a interpretar Moros y cristianos i Uzúl el-msélmin de Camilo Pérez Monllor, sota la direcció d’Àngel Lluís Ferrando Morales. El desfile arranca amb Bidru, marxa mora del saxofonista ontinyentí David Castelló Silvestre, obra que l’Esquadra del Rif va regalar al seu ‘primer tro’ Pedro Nadal González.

Aquesta comparsa tradicionalment és considerada hereva de la comparsa de Moros del Rif, una de les tres fundadores de les hosts sarraïnes de les festes de 1860, la qual es va fer acompanyar per música de dolçaines en els primers anys, en què la inestabilitat política i econòmica la van portar a desaparèixer per renéixer el 1878 amb la recuperació de la festa, començant a protagonitzar la seva actual història. Utilitza en les seves vestimentes la línia magrebí a les quals va magnificar amb bells brodats cobertes amb el tradicional barret de Fez enrogit. Amb la dignificació que va fer en difícils moments dels càrrecs festers, va impulsar i dotar de brillantor l’acte de les Entrades.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: