Àngel Lluís Ferrando, present als mitjans de comunicació

Entrevistat al programa De banda a banda d’A Punt Ràdio i vigent també en The Clarinet pel seu treball de Calvist on La Primitiva va enregistrar part de Huellas y memorias

Enllaç entrevista des del minut 40

Àngel Lluís Ferrando i Jordi Company als estudis d’A Punt Ràdio

PMB. El nostre director Àngel Lluís Ferrando va ser entrevistat pel presentador Jordi Company a la secció Solo del programa d’A Punt Ràdio De banda a banda emès el dissabte 5 d’octubre al matí. En ella, el músic, i no compositor, com li agrada autodenominar-se repassa la seva trajectòria vital i musical fent especial èmfasi en les seves composicions per a la Festa i obres audiovisuals i teatrals esmentant també les contribucions en forma d’articles divulgatius sobre la història de la música alcoiana.
D’altra banda, la prestigiosa revista americana The Clarinet ofereix en el seu número de setembre una petita ressenya signada per Barbara Heilmair on parla de les Dos piezas concertantes d’Enrique Calvist i els Treinta estudios para clarinete d’Antonio Romero publicats fa quatre anys per Bassus Ediciones que inclou un treball introductori del nostre director sobre Enrique Calvist. Traduïm a continuació el curt article:

“El professor de clarinet a Madrid, Pedro Rubio Olivares i la seva parella de duos, la pianista Ana Benavides González, ens han proporcionat un fascinant volum de música romàntica de clarinet d’Espanya. L’edició conté dues peces de concert que formen part de la sèrie Obras españolas del siglo XIX. Escrit durant els anys entre 1890 i 1896, Calvist podria haver compost les dues peces com a audicions per entrar a una banda de vent local. Vist amb els nostres ulls contemporanis, formen un bell recital intermedi o repertori d’estudi, o podrien servir de material útil per preparar les obres de clarinet de Carl Maria Von Weber.
Tant la Fantasia com el Capricho mostren patrons d’escales tonals i arpegis, incloses diverses o seccions de colors dins d’una estructura composta per un gran plomatge. Les obres de Weber s’havien estès per tota Europa amb el virtuós viatger Heinrich Baermann a principis del segle XVIII, i podem detectar i influir en les obres del Calvist 1890. L’última secció del Capricho presenta fins i tot un marcatge de «Tempo di Polaca»: un fort enllaç amb el moviment de Weber «alla pollaca» en el seu Concert de clarinet núm. 2, op. 74.
Les dues peces de Calvist van ser escrites originalment per a clarinet i banda de vent i van ser disponibles per primera vegada amb una reducció de piano. La partitura i les parts estan plenes d’indicacions de rendiment que seran d’utilitat per als intèrprets. Els pianistes, especialment els estudiants, apreciaran les indicacions de digitació que Benavides ha afegit minuciosament. A més, aquesta edició és el resultat d’un impressionant treball de recerca. Pedro Rubio i Ana Benavides han inclòs un informe editorial amb informació detallada sobre el seu enfocament, fonts i investigacions anteriors. Un altre estudiós (Àngel Lluís Ferrando Morales) també proporciona un context més detallat sobre la vida i la feina de Calvist. En general, la prova introductòria apunta cap a les possibilitats de la investigació posterior sobre Calvist, que va ser una figura important a Espanya com virtuós de clarinet, compositor, director de banda de vent i educador.»

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: