La Biblioteca Musical Víctor Espinós de Madrid celebra centenari

Aquesta biblioteca fou fundada pel musicòleg alcoià Víctor Espinós anomenat també President d’Honor de La Primitiva

PMB. La Biblioteca Musical Víctor Espinós de Madrid porta celebrant el centenari de la seva fundació des del passat mes de novembre fins al proper 12 d’abril amb l’exposició de tot el seu patrimoni atresorat. Els visitants poden veure la primera col·lecció d’instruments musicals oberta al públic a Madrid. En una gran vitrina s’exposen 41 peces, entre les quals destaquen els instruments de corda i vent i reproductors de so. També es pot contemplar el patrimoni documental musical de la biblioteca que inclou una part de la seva emblemàtica col·lecció de Quixots musicals, amb partitures signades per Falla i algunes editades a Nova York als anys 30.

L’alcalde Alberto Alcocer imposa la medalla de Madrid al fundador de la Biblioteca Musical Victor Espinós el 1945 (www,memoriademadrid.es)

Durant els dies que duri l’exposició, a més, es celebraran concerts tots els divendres a la tarda i dissabtes al matí. Hi haurà música clàssica, però també jazz, cuplet o flamenc. Finalment, un gran panell de la fama, que recull part de l’arxiu fotogràfic de la institució, i una escultura formada per instruments musicals donats de baixa els quals fan homenatge a les vocacions que han sortit endavant amb el servei prestat per la biblioteca i als propis instruments.

Víctor Espinós Moltó (Alcoi, 1871-Madrid, 1948) va ser un musicòleg dedicat a la investigació de partitures musicals dedicades al Quixot, col·lecció aquesta que arriba a més d’un centenar d’obres. Per conèixer més a aquest alcoià que va ser distingit com a President d’Honor de La Primitiva en l’homenatge que Alcoi li va tributar el 1943, emplacem a l’article En el cincuentenario de la muerte del musicólogo alcoyano Víctor Espinós d’Ernesto Valor Calatayud publicat a la revista de Moros i Cristians de 1999.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: