Un aniversari en confinament

Les ‘Xiques d’Apolo’ es van reunir telemàticament el Dia dels Músics en espera de poder celebrar juntes el trenta aniversari

PMB. Les xiques i dones de La Primitiva van celebrar de forma telemàtica el seu XXX Aniversari del ‘Dinar de les Xiques d’Apolo’ el passat 24 d’abril, dia en què s’hauria d’haver celebrat el Dia dels Músics, amb designació del nou abanderat i direcció de l’Himne de Festes a carrec d’Àngel Lluís Ferrando.

No va poder ser de res de tot això a causa de la crisi mèdica del Coronavirus que ha provocat també l’ajornament de les festes alcoianes en aquest ja fatídic 2020. Pendent d’una celebració com ha de ser, les ‘Xiques d’Apolo’ van poder reunir-se a través de les aplicacions de videoconferència per poder conversar i prendre una cervesa en confinament,  tot esperant temps millors.

QUÉ ÉS EL DINAR DE LES ‘XIQUES D’APOLO’? L’anècdota de «Les Xiques d’Apolo» arranca el 1990, quan part de l’elenc femení de la banda de llavors com Esperanza Calabuig, Georgina Miralles, Reme Ibáñez, Sara Tecles, Irene Pérez, Zulima Verdú o la prematurament difunta Ana Linares decideixen menjar totes juntes el Dia dels Musics davant d’una banda majoritàriament de components masculins.

Aquest dinar sorgit de forma inesperada i improvisada, en companyia d’un educant menor d’edat que també assistia per instint maternal de les xiques, el qual va donar lloc a la figura de la «mascota», es va anar consolidant. Tres anys després del primer dinar, van tindre la feliç idea de guardonar a companys masculins de la banda amb uns premis amb forma d’ou: el d’or, plata i broze, reconeixent al més bonic, al que millor es porta amb les xiques i al que més «emprenya», respectivament. En l’esmorzar del Diumenge de Rams, es realitza les preparacions del lliurament dels premis per a que els agraciats vinguen convidats tots a prendre café en el «Dinar de les Xiques d’Apolo» i rebre el premi en un acte d’amistat i companyerisme tal com elles diuen: «No és un acte sexista ni separatista, tan sols és una mostra d’amistat, companyerisme i germanor cap als nostres companys de faristol, germans, marits i fills «.

Una respuesta a «Un aniversari en confinament»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: