In Memoriam: José Crespo Colomer

Mor als 88 anys el fotògraf considerat pare de la fotografia festera i uno dels fundadors de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana

José Crespo Colomer (Ontinyent, 1932-Alcoi, 2020)

Ell té ull clínic i és actiu

té bon gust i sap captar

allò més bó i singular

que reclama l’objectiu.

I quan està en negatiu

l’obra que tria i sap fer,

l’èxit és segur, certer

per eixa traça segura

que trau de la cambra oscura

Josep Crespo Colomer.

JOAN VALLS I JORDÀ

CIM Apolo-Comunicació Social. Encara consternats per la notícia de dues personalitats com José Bonet Bataller i José Pastor Camarasa, es rep la fatal pèrdua de José Crespo Colomer, fotògraf professional considerat el pare de la fotografia festera. Crespo Colomer va ser també un dels fundadors de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana el 1957 juntament amb, entre d’altres, el pintor Antonio Pérez Jordá, el delineant Vicente Martínez Andrés, Eugenio Pascual Balaguer o Antonio Hernández Olcina.

Foto portada: José Crespo Colomer

La recerca d’angles nous, enquadraments i motius diferents van motivar i animar als altres companys que juntament amb l’aparició del Concurs de Fotografia Festera que arranca des de 1952 l’Associació de Sant Jordi, fa aflorar una forma moderna i innovadora de mirar la Festa abrilenya. Aconsegueix el seu primer accèssit en 1955, obtenint el Primer Premi a l’any següent, estant posteriorment la seva obra plena de premis fins a la seua retirada el 1981. Encara va ser l’autor del cartell de Festes el 2015 juntament amb la seua filla Rosana Crespo i Quique Soler. La Primitiva va utilitzar el seu treball fotogràfic per a les portades de la primera discografia dels anys seixanta i setanta com Ecos del Serpis, Alcoi en fiestas o Ecos de Mariola.

Des d’aquestes línies, tant des del Centre Instructiu Musical Apolo com de la Corporació Musical Primitiva volem expressar el nostre més profund condol i dolor per tan gran pèrdua, així com transmetre als seus familiars i amics, mostres i paraules de suport, afecte i de record per aquest home que va fer transcendir la fotografía alcoiana després de Francisco Mora Carbonell. Descanse en pau.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: