In Memoriam Eduardo Terol Nadal

El funeral es celebra dijous 17 a les 12 h. al Cementeri Municipal Sant Antoni Abat

Eduardo Terol Nadal
Eduardo Terol Nadal (1923-2022) (Foto: Arxiu CIM Apolo)

CIM APOLO – Comunicació Social. A la tarda d’avui dimecres 16 de febrer, la Junta Directiva de la Corporació Musical Primitiva emetia un comunicat oficial amb la trista notícia de la defunció d’Eduardo Terol Nadal als 98 anys d’edat. Va ser el primer d’una família de músics vinculats a la banda, a qui seguirien el seu fill Eduard Terol i Botella i el seu nét Eduard Terol Anduix.

De professió comercial, va ingressar a la banda el 1940 com a clarinetista fins als anys 60. Seguidament, coincidint amb el seu fill, es va reincorporar cap al 1976 fins a principis del segle XXI. Va ser mestre de solfeig d’alguns dels actuals membres més veterans de la banda i en els últims anys d’activitat, es trobava en plantilla com a clarinet baix. Va estar lligat a l’Orquestra Simfònica Alcoiana i, al llarg de la seua vida, va tindre també vinculació amb les bandes de Pego, Agres i Beniarrés, en aquesta darrera mentre el seu fill va ser el director titular. Fou nomenat Soci de Mèrit d’Apolo en el concert de Rams 1996 juntament amb Vicente Ivorra i Santiago Gil.

Va ser prolífic compositor de molts pasdobles, molts dels quals van ser estrenats en successius Diumenges de Rams, la majoria dedicats a dones de La Primitiva com Yolanda Calabuig, Nuria Yépez, Patricia Pérez Galdón o A les xiques d’Apolo; també destaquen L´emprenyador, en referència al seu cunyat, el pintor Ramón Castañer, i el més popular Club Taurino de Alcoy, el qual es troba gravat en CD.

Des d’aquestes línies, tant des del Centre Instructiu Musical Apolo com de la Corporació Musical Primitiva volem expressar el nostre més profund condol per aquesta dolenta notícia, així com transmetre als seus familiars i amics, mostres i paraules de suport, afecte i de record per aquest mestre que ens ha deixat. Descanse en pau.

Una respuesta a «In Memoriam Eduardo Terol Nadal»

  1. Tuve la dicha de tocar con el en el mismo atril, yo era un educando y el ya tocaba el clarinete con maestria. hombre callado y respetuoso, descana en paz amigo

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: