Important donació per al nostre arxiu musical

Es tracta d’una partitura original de l’organista Emilio Pascual Pascual datat a 1894

Emilio_PascualPMB. El compositor contestà Vicente Cortés Fernández ha decidit fer a l’arxiu musical de La Primitiva una important donació d’una partitura original de l’organista Emilio Pascual Pascual (Alcoi, 1865-1913) Es tracta del motet religiós Dolores y gozos al patriarca San José, partitura per a tres veus i piano, incloent també un cor de xiquets. Està datada el 14 de febrer de 1894 i dedicada al prevere Miguel Juliá Vilaplana. Segons la premsa, va ser vicari de Sant Agustí d’Alcoi en aquells anys i nomenat Doctor en Dret Canònic al Seminari Conciliar de València (1).

D’altra banda, el compositor va ser el germà del més conegut entre nosaltres Rafael Pascual Pascual, mestre i director de La Primitiva en dos moments (de 1879 a 1890 i de 1895 a 1897), el qual va viure els seus últims anys a la vila comtal fins morir el 1917. La partitura es trobava a Cocentaina al tindre el segell d’Eugenio Raduán, nét de Rafael i sacerdot molt estimat pel poble contestà i fundador del Patronat Sagrat Cor de Jesús.

Des d’ací volem expresar la nostra gratitut per la seua donació a Vicente Cortés, del qual estrenarem el proper concert de Rams la marxa mora Serra, músic i alcoià, dedicada al nostre company Rafael Serra Moncho.

NOTA: Es pot consultar la biografia d’Emilio Pascual (Diccionario alcoyano de Música y Músicos, Ernesto Valor Calatayud, pàg. 231)

(1) El Nuevo Alicantino, 02/10/1895

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: