La Festa per La Vella II: La setmana del Patró

La capella de La Primitiva va acompanyar musicalment el Tríduum a Sant Jordi abans dels dies grans de Festa

Final de la Processó del Trasllat a la Plaça d’Espanya (Foto: Pau Martínez)

PMB. El dilluns 17, un dia després de la Glòria Infantil, es celebrava a última hora de la vesprada  la Processó del Trasllat, en què la imatge del Xicotet viatja de l’església de Sant Jordi a la de Santa Maria per poder realitzar els oficis religiosos al Sant Patró durant els tres dies següents. En alternança amb la Música Nova, la nostra banda ha estat l’encarregada aquest any d’acompanyar musicalment el Tríduum a Sant Jordi, raó per la qual va acompanyar la imatge del Xicotet interpretant al llarg de la processó el pasdoble Maig del 24, d’Enrique Alborch Tarrasó.

Moment de la participació musical en el Tríduum (Foto facilitada per Eduard Terol)

Al llarg de la setmana, en els tres dies posteriors abans del Dia dels Músics, es va celebrar el Tríduum amb la música de capella de La Primitiva, juntament amb membres de l’Orquestra Simfònica d’Alcoi i els grups corals Coral Polifònica Alcoiana i Grupo Cantores de Alcoy. Amb la direcció de Francisco Valor Llorens, es va poder gaudir durant els tres dies de la Invocació a Sant Jordi, de Haendel amb lletra en català; la Missa de Glòria de José Jordà o el Wali Walí de Julio Laporta, juntament amb algunes peces que van anar variant al llarg dels dies com el solo d’oboè de La misión,  d’Ennio Morricone; Sarabande, d’Amando Blanquer; o l’Ave Verum Corpus, de Mozart. Un nodrit grup de músics de totes les entitats van posar la nota musical per a solemnitzar aquests dies de devoció i fervor abans de la purament trilogía festera alcoiana.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: