La Festa per La Vella III: Entre mascotes i abanderats

Total normalitat en el Dia dels Músics en que fou nomenat Abanderat el clarinetista i ex-director de La Primitiva, Eduard Terol i Botella mentre Jordi Monllor estrenava El preludi del Sig amb els grups de dolçainers

Moment de la desfilada amb Eduard Terol com a abanderat (Foto: Julia Martínez)

PMB. Comença el dia gran de la música. Un dia que a poc a poc es va ampliant perquè les bandes de la ciutat puguen divertir-se i conviure amb els companys abans dels compromisos adquirits els dies de la trilogia. En el nostre cas, el Club Social Apolo continua sent afortunadament  el punt de reunió dels membres de la banda per gaudir dels següents dinars de germanor. Els homes a la mateixa seu de la banda, mentre que les Xiques d’Apolo a la Filà Cordó van nomenar la mascota que presidiria el seu tradicional Dinar que arriba a la XXXI edició i que no va ser altre que el director titular Francisco Valor Llorens, el qual va regalar a cadascuna un necesser personal. El trio d’agraciats d’aquest any va ser: Ou de bronze, Antonio Adamuz; Ou d’argent, Jordi Paredes i Ou d’Or: Javi Arteaga.

La família d’Eduard Terol i Botella va estar present al llarg de l’acte (Foto facilitada per Eduard Terol)

Posteriorment, va arribar el tradicional acte en homenatge a Agustinet, on la banda va estar convocada sobre les sis de la vesprada, amb la presència de la Regidora de Festes, Carol Ortiz, la qual va tindre unes paraules d’agraïment i felicitació per a la banda. En aquesta ocasió, Antonio Adamuz i Nerea Ponsoda van llegir les paraules d’estima i memòria al recordat atriler. El moment central va ser el nomenament com a Abanderat 2023 a Eduard Terol i Botella, músic que sempre ha tingut La Primitiva al seu cor, és per això que hem volgut recuperar les paraules que el seu fill, Eduard Terol, li va dedicar en nom de la banda “Estimat pare: Fa uns anys, les circumstàncies ens van portar a buscar la teua ajuda, el teu suport, en una època una mica complicada per a nosaltres. La teua resposta va ser immediata i familiar decidint ajudar-nos des del primer moment. Moltes gràcies per la teua dedicació absoluta a la teua estimada entitat, pel teu lliurament sense mesures i per continuar sent membre d’aquesta gran família: La Vella. Sempre t’hi estarem agraïts. És per això que hui, que fa 30 anys que vas dirigir l’himne vestit amb l’uniforme de la banda, volem que ens tornes a representar com a entitat portant la nostra bandera i que gaudisques del moment pels carrers d’Alcoi. Enhorabona Eduard! “.

Un emocionat Terol rebia la bandera de mans de l’anterior abanderat, Jaume Jordi Ferrando, amb una forta abraçada. Seguidament, la banda juntament amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta va interpretar l’inevitable Uzúl el-m’sélmin, de Camilo Pérez Monllor per a finalitzar amb unes paraules del director titular, Francisco Valor. Uns minuts després, la banda al punt de partida de la desfilada del Dia del Pasdoble, final de l’Avinguda del País valencià, va triar en aquesta ocasió Un moble més, de Julio Laporta Hellín que va intervindre en penúltim lloc. Cap a les nou de la vesprada a poqueta nit, la directora de l’Himne, Silvia Gómez Maestro, pianista, assessora musical de l’Associació de Sant Jordi i parella artística d’Eduard Terol, arrancava amb la batuta els primers compassos de Gonzalo Barrachina per dirigir com sempre es comenta, el cor més gran del món.

Aquesta desfilada era encapçalada pels Grups de Dolçainers i Tabaleters alcoians, els quals van estrenar al carrer la marxa de Jordi Monllor Oltra, El Preludi del Sig, amb al.lusió a l’Himne de Festes, nova estrena del nostre company mestre després del pasodoble La néta de Gustavo, al concert de Rams (Enllaç Video: Facebook Jordi Xapa) (Moltes gràcies a Maria Baldó i Julia Martínez per la seua aportació fotogràfica)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: